ΔΙΕΘΝΗ

Στα σκουπίδια εκατοντάδες εμβόλια της Pfizer λόγω λάθους στην ψύξη τους

στα-σκουπίδια-εκατοντάδες-εμβόλια-τη-796002

Οχι μία, ούτε δύο, αλλά εκατοντάδες δόσεις του εμβολίου της Pfizer/BioNtech αναγκάστηκαν να πετάξουν στα σκουπίδια οι υπεύθυνοι των εμβολιασμών στο Μάκλσφιλντ της Βρετανίας, εξαιτίας προβλήματος στη συντήρησή τους στα ψυγεία, όπου οι θερμοκρασίες ψύξης θα πρέπει να είναι -70 βαθμούς Κελσίου.

Άχρηστες οι πολύτιμες δόσεις εμβολίου

Περισσότερες από 900 δόσεις μέσα σε λίγες ημέρες κατέστησαν άχρηστες. Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστός ο χρόνος που προέκυψε το πρόβλημα. Οι ασθενείς, που έπρεπε να κάνουν το εμβόλιο, ενημερώθηκαν ότι θα λάβουν νέα ειδοποίηση σε μερικές εβδομάδες. Οι υπεύθυνοι τους τηλεφώνησαν προκειμένου να απολογηθούν, ακυρώνοντας τους εμβολιασμούς που ήταν προγραμματισμένοι.

Τηλεφωνήματα για ακύρωση του εμβολίου

Eνας συνταξιούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί και ο οποίος επρόκειτο να κάνει το εμβόλιο, είπε ότι έλαβε ένα τηλεφώνημα δύο μόλις ώρες πριν το ραντεβού του για να μην πάει να εμβολιαστεί. “Μας τηλεφώνησαν για να ζητήσουν συγνώμη για την ταλαιπωρία. Είπαν πως είχε να κάνει με την ψύξη. Λόγω της εξέλιξης, ακύρωσα όλα τα σχέδια μου για τα Χριστούγεννα. Θα περάσω μόνος μου τις γιορτές, καθώς δεν επιθυμώ η οικογένειά μου να διατρέξει κανένα κίνδυνο τώρα που δεν έχω εμβολιαστεί”, σημείωσε σύμφωνα με τη Daily Mail.

Πηγή: Thesstoday

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου