ΔΙΕΘΝΗ

Στους 73 οι νεκροί από τα 6,2 Ρίχτερ στην Ιταλία. Πολλά παιδιά

στους-73-οι-νεκροί-από-τα-62-ρίχτερ-στην-ιτα-793437

Δυστυχώς επιβεβαιώνονται οι φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών από τα φονικά 6,2 Ρίχτερ στην κεντρική Ιταλία θα αυξήθει.Τουλάχιστον 73 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους η ιταλική γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας. Μεταξύ των νεκρών, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του ιταλικού τύπου, είναι πολλά παιδιά.

Οι αγνοούμενοι είναι εκατοντάδες ενώ από τις 3:36 τα ξημερώματα τα συνεργεία διάσωσης δίνουν μάχη στην κυριολεξία προκειμένου να απεγκλωβίσουν ανθρώπους από τα χαλάσματα στα χωριά Αματρίτσε και Ακκούμουλι.

Το χωριό Αματρίτσε είναι κομμένο στα δύο, με εκσκαφείς που προσπαθούν να μετακινήσουν τα ερείπια σε σημεία που δεν υπάρχει κίνδυνος να χαθούν ανθρώπινες ζωές. Οταν τα εκπαιδευμένα σκυλιά εντοπίζουν επιζώντες όλοι σωπαίνουν αυτόματα και οι άνδρες της πολιτικής προστασίας μαζί με τους εθελοντές σκάβουν με γυμνά χέρια. Είναι όλοι εξουθενωμένοι, αλλά ρωτούν ο ένας τον άλλον αν έχουν ακόμη λίγη δύναμη για να συνεχίσουν.

Φωτό που είδαν το φως της δημοσιότητας προκαλούν σοκ καθώς δείχνουν πως ήταν οι περιοχές πριν και και μετά το χτύπημα το εγκέλαδου.

Πριν

Μετά

Πριν

Μετά

Πριν

Μετά

Πριν

Μετά (To ρολόι σταμάτησε την στιγμή του σεισμού)

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο Ansa, η κύρια σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 03.36, τοπική ώρα (04.36 ώρα Ελλάδας) και το επίκεντρό της είχε βάθος μόλις 4 χλμ κι εντοπίζεται σε απόσταση 2 χλμ από την κοινότητα Ακούμολι.

Άλλες δύο ισχυρές μετασεισμικές δονήσεις καταγράφηκαν περίπου μία ώρα αργότερα, σε διάστημα μόλις ενός λεπτού μεταξύ τους, ένω μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες είχαν καταγραφεί άλλοι 50 μετασεισμοί, μικρότερης έντασης.

Το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται στο χωριό Ακούμολι στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Ριέτι, 90 περίπου χιλιόμετρα βόρεια της Ρώμης, ενώ το εστιακό του βάθος το οποίο είχε αρχικά αναφερθεί ως 14 χλμ, ήταν 4 χλμ.

Ο σεισμός, ο οποίος διήρκεσε περίπου 20 δευτερόλεπτα, έγινε ιδιαίτερα αισθητός στις περιφέρειες Ούμπρια και Μάρκε.

Μιλώντας στο ειδησεογραφικό κανάλι RaiΝews 24, o Σέρτζιο Πιρότσι, δήμαρχος του χωριού Αματρίτσε (την περιφέρεια της πόλης Ριέτι, δήλωσε ότι οι ζημιές είναι σοβαρές και χρησιμοποίησε την λέξη «δράμα» για να περιγράψει την κατάσταση, προσθέτοντας ότι «μεγάλο μέρος του χωριού δεν υπάρχει πιά». Οι κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους.

ΠΗΓΗ: thetoc.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου