ΔΙΕΘΝΗ

Ινδός κουβάλησε για 12 χιλιόμετρα το σώμα της νεκρής γυναίκας του

ινδός-κουβάλησε-για-12-χιλιόμετρα-το-σώμ-792948

Ένας πάμφτωχος άνθρωπος στην Ινδία κουβάλησε το σώμα της γυναίκας του για 12 ολόκληρα χιλιόμετρα, αφού το νοσοκομείο όπου και πέθανε, παρέλειψε να παράσχει ασθενοφόρο για να μεταφέρει το σώμα πίσω στο χωριό τους.

Η σύζυγός του Dana Majhi, Amang, 42 ετών, πέθανε από φυματίωση στην περιοχή του νοσοκομείου στην πόλη Bhawanipatna στην πολιτεία Ορίσα.

Ο κ Majhi είπε ότι το χωριό του ήταν 60 χιλιόμετρα μακριά και δεν μπορούσε να αντέξει οικονομικά να νοικιάσει ασθενοφόρο.

Οι αρχές του νοσοκομείου έχουν αρνηθεί τις κατηγορίες.

«Καμία επιλογή»

«Η γυναίκα εισήχθη στο νοσοκομείο την Τρίτη και πέθανε το ίδιο βράδυ. Ο σύζυγός της πήρε το σώμα της χωρίς να ενημερώσει κανέναν από το προσωπικό του νοσοκομείου», δήλωσε ο ανώτερος ιατρικός υπάλληλος Β. Brahma.

Ο Majhi, ωστόσο, ισχυρίστηκε ότι η σύζυγός του πέθανε την Τρίτη το βράδυ και ότι άρχισε το περπάτημα με το σώμα της, την Τετάρτη μετά από τις εκκλήσεις από το προσωπικό του νοσοκομείου, να απομακρύνει το σώμα.

«Συνέχισα να παρακαλώ το προσωπικό του νοσοκομείου να μου δώσει ένα όχημα για να μεταφέρω το σώμα της συζύγου μου, αλλά εις μάτην. Επειδή είμαι ένας φτωχός άνθρωπος και δεν μπορούσα να μισθώσω ιδιωτικό όχημα, δεν είχα άλλη επιλογή από το να κουβαλήσω το σώμα της στον ώμο μου» είπε.

Νωρίς την Τετάρτη, είπε, τύλιξε το σώμα σε πανί και άρχισε το μακρύ ταξίδι για το χωριό του στην Melghar για τις τελευταίες ιεροτελεστίες, συνοδευόμενος από τη 12χρονη κόρη του Chaula.

Είχε περπατήσει για περίπου 12 χιλιόμετρα, όταν κάποιοι άνθρωποι στο δρόμο παρενέβησαν και ένα ασθενοφόρο έφτασε.

Η αποτέφρωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το βράδυ.

Αποζημίωση

Ο συλλέκτης της περιοχής Kalahandi (όπου βρίσκεται η πόλη Bhawanipatna) είπε ότι είχε κανονιστεί ένα όχημα για τη μεταφορά του σώματος της Amang το συντομότερο με το που έμαθε τα νέα για το θάνατό της.

“Ζήτησα από τους τοπικούς αξιωματούχους την παροχή 2.000 ρουπιών (περίπου 30 ευρώ) στην οικογένεια υπό ενός κρατικού καθεστώτος, που δίνει το δικαίωμα σε φτωχούς ανθρώπους να αποτεφρώσουν ένα μέλος της οικογένειας, παρέχοντάς τους το κατάλληλο ποσό. Εκτός αυτού, η οικογένεια θα πάρει επίσης 10.000 ρουπίες από τον Ερυθρό Σταυρό», είπε.

Τον Φεβρουάριο, η πολιτειακή κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ένα σχέδιο για να διασφαλίσει ότι ένα όχημα νεκροτομείο θα ήταν διαθέσιμο για να μεταφέρει τα σώματα των φτωχών από το νοσοκομείο στα σπίτια τους.

Αλλά σε ένα σχόλιο για την κατάσταση των υπηρεσιών υγείας στην Ορίσα, τουλάχιστον μισή ντουζίνα περιπτώσεις σωμάτων μεταφέρονται σε ποδήλατα, ειδικά τρίκυκλα αμαξίδια και ακόμη και ξύλινες βρεφικές κούνιες έχουν αναφερθεί σε απομακρυσμένες περιοχές τους τελευταίους μήνες.

Μετά την αποκάλυψη της δοκιμασίας του Majhi, ο επικεφαλής υπουργός Naveen Patnaik ξεκίνησε επίσημα το πρόγραμμα την Πέμπτη.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου