ΔΙΕΘΝΗ

Εγκρίθηκε από την Βρετανία το εμβόλιο της Οξφόρδης

εγκρίθηκε-από-την-βρετανία-το-εμβόλιο-792847

Έγκριση για χρήση στη Βρετανία πήρε πριν από λίγο το εμβόλιο της AstraZeneca και του πανεπιστημίου της Οξφόρδης κατά του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα η Ρυθμιστική Υπηρεσία για τα φάρμακα και τα προϊόντα υγειονομικής περίθαλψης (MHRA) της Βρετανίας έδωσε το «οκ» για χρήση του εμβολίου στη Βρετανία σύμφωνα με το BBC.

Το εμβόλιο, με τον κωδικό κωδικό AZD1222, αναπτύχθηκε στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης με την υποστήριξη της βρετανικής-σουηδικής φαρμακευτικής εταιρίας AstraZeneca.

Τα αποτελέσματα από τις περισσότερες κλινικές δοκιμές της τρίτης φάσης έδειξαν ότι το συγκεκριμένο εμβόλιο είναι έως και 90% αποτελεσματικό στην πρόληψη κατά του COVID-19, φτάνοντας σε προστασία τους «αντιπάλους» της Pfizer / BioNTech και Moderna.

Ανεξάρτητη ανάλυση που δημοσιεύθηκε στο The Lancet επιβεβαίωσε επίσης ότι το εμβόλιο της Oxford / AstraZeneca είναι ασφαλές και αποτελεσματικό.

Σημειώνεται το εμβόλιο της Pfizer ξεπέρασε με ποσοστό επιτυχίας 95% το εμβόλιο της Οξφόρδης και είναι ήδη διαθέσιμο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Βρετανία έχει παραγγείλει από την AstraZeneca 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου, δίνοντας στο εμβόλιο της Οξφόρδης ένα σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων του.

[in.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου