ΔΙΕΘΝΗ

57 μετασεισμοί τις τελευταίες ώρες στην Ιταλία. Και Ισπανίδα ανάμεσα στους νεκρούς

57-μετασεισμοί-τις-τελευταίες-ώρες-στην-792170

Η γη δεν σταματά να τρέμει στην Ιταλία μετά τον καταστροφικό σεισμό της περασμένης Τετάρτης, μεγέθους 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Νέο επίσημο απολογισμό έδωσαν στη δημοσιότητα οι ιταλικές αρχές, δεν έχει μεγάλη διαφορά από την εκτίμηση της Rai για 268 νεκρούς.

Από τα ξημερώματα της Τετάρτης (24.08.2016) μέχρι σήμερα, 48 ώρες μετά το φονικό πέρασμα του Εγκέλαδου από την κεντρική Ιταλία, έχουν σημειωθεί 900 μετασεισμοί, οι 57 από τους οποίους έγιναν από τα μεσάνυχτα και μετά! Ο τελευταίος μετασεισμός σημειώθηκε στις 06:30 το πρωί της Παρασκευής, ήταν μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και έγινε αισθητός ακόμη και στη Ρώμη.

Όλα αυτά ενώ η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Ιταλίας έδωσε στη δημοσιότητα νέο επίσημο απολογισμό: 267 νεκροί και 400 τραυματίες. Νωρίτερα τα ξημερώματα, η Rai είχε μεταδώσει ότι 268 είναι οι νεκροί, σύμφωνα με τον προσωρινό απολογισμό της.

Τα περισσότερα από τα θύματα, 208 άνθρωποι, σκοτώθηκαν στο μαρτυρικό χωριό Αματρίτσε, 11 στο Ακούμολι και 49 στην Αρκουάτα Ντελ Τρόντο, οικισμός της οποίας είναι και η Πεσκάρα Ντελ Τρόντο. Ο απολογισμός της Rai βασίζεται και σε δήλωση πυροσβέστη ότι αργά το απόγευμα ανασύρθηκαν τέσσερις νεκροί από το ξενοδοχείο «Roma», το πιο γνωστό της Αματρίτσε. Στο ιστορικό ξενοδοχείο έμεναν και πολλοί τουρίστες. Υπάρχου φόβοι πως οι νεκροί θα ξεπεράσουν τους 300.

Ανάμεσα στα θύματα του φονικού σεισμού είναι και πολλοί ξένοι. Δυο Ρουμάνοι, τρεις Βρετανοί (εκ των οποίων ένα 14χρονο αγόρι από το Λονδίνο που ήταν στο Αματρίτσε για διακοπές με τους γονείς και την αδερφή του) και τουλάχιστον μια Ισπανίδα.

Πρόκειται για την 27χρονη Άνα Ουέρτε από την Ανδαλουσία. Η γυναίκα καταγόταν από το μικρό χωριό Βιθνάρ της Γρανάδας και το βράδυ του σεισμού βρισκόταν στο χωριό Ιλίκα. Από εκεί καταγόταν ο Ιταλός σύζυγός της. Το ζευγάρι είχε παντρευτεί πριν από λίγο καιρό και είχε αποφασίσει να περάσει τις διακοπές του στο μικρό χωριό της κεντρικής Ιταλίας.

Την είδηση του θανάτου της έμαθε, φυσικά, πρώτη η οικογένειά της. Ο σύζυγος της 27χρονος γυναίκας έχει τραυματιστεί αλλά κατάφερε να επικοινωνήσει με τους συγγενείς της γυναίκας του. Η θλιβερή είδηση επιβεβαιώθηκε και από τον Ερυθρό Σταυρό. Το ζευγάρι έμενε στη Γρανάδα, όπου είχαν πιτσαρία.

Σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό, αμέσως μετά τον θανατηφόρο σεισμό, κάτοικοι του ισοπεδωμένου χωριού ενημέρωναν τους διασώστες ότι μεταξύ των αγνοουμένων ήταν και μία νεαρή Ισπανίδα παντρεμένη με έναν ντόπιο. Την είδηση επιβεβαίωνε και στα μέσα ενημέρωσης κι η Ιταλίδα δημοσιογράφος Σαμπρίνα Φανταούτσι, που επίσης βρισκόταν στην Ιλίκα για διακοπές και μάλιστα είναι ξαδέλφη του συζύγου της 27χρονης. Από το σημείο όπου βρέθηκε νεκρή η Ουέρτα, ανασύρθηκαν πέντε σοροί, μεταξύ των οποίων και μιας ηλικιωμένης γυναίκας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου