ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Έφυγε από τη ζωή ο άνθρωπος που σχεδίασε το νέο Ford GT

έφυγε-από-τη-ζωή-ο-άνθρωπος-που-σχεδίασ-789489

Ήταν αυτός που ανέλαβε την σχεδίαση του εντυπωσιακού supercar της αμερικανικής φίρμας. Επικεφαλής του προγράμματος design και πολύτιμο μέλος της Ford Motor από το 1992.

Ο υπεύθυνος σχεδίασης του εκπληκτικού GT, Christopher Svensson, το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και από την 1η Ιουλίου είχε αποσυρθεί από τα καθήκοντά του στην εταιρεία. Η μορφή του καρκίνου ήταν επιθετική και έπρεπε να νοσηλευτεί για να καταπολεμήσει την ασθένεια. Δυστυχώς, δεν τα κατάφερε. Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 53 ετών.

Ο Svensson είχε συνδέσει το όνομά του με τη Ford. Ήταν αυτός που σχεδίασε το πρώτο Ka το 1996 και ανέλαβε πολλά ακόμη μοντέλα της μάρκας. Διέθετε μία εκπληκτική συλλογή από αυτοκίνητα της «μπλε οβάλ» φίρμας, συμπεριλαμβανομένου του GT.

Στην επίσημη δήλωσή της, η Ford αναφέρει: «Ο Chris ήταν ένας πολύ ταλαντούχος σχεδιαστής, ένας εμπνευσμένος ηγέτης και φίλος. Προσέφερε πολλά στην εταιρεία κατά τη διάρκεια της 26ετούς καριέρας του και θα μας λείψει πολύ. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με την οικογένειά του».

[zougla.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου