ΔΙΕΘΝΗ

Εισβολή στο Καπιτώλιο: Βίντεο καταγράφει τη στιγμή που η φανατική οπαδός του Τραμπ πέφτει κάτω από σφαίρα

εισβολή-στο-καπιτώλιο-βίντεο-καταγρά-787773

Τη δραματική στιγμή που η φανατική οπαδός του Ντόναλντ Τραμπ σωριάζεται νεκρή από τα πυρά αστυνομικού κατά την εισβολή στο Καπιτώλιο κατέγραψε κάμερα.

Η 35χρονη Άσλι Μπάμπιτ , πρώην στρατιωτικός της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, δέχθηκε τα πυρά μετά τις χαοτικές σκηνές που εκτυλίχθηκαν στο Καπιτώλιο όταν μανιασμένος όχλος οπαδών του Τραμπ έσπασε τον κλοιό ασφαλείας των αστυνομικών και εισέβαλε στο κτίριο. Όπως είπε ο άνδρας της, η Μπάμπιτ ήταν ένθερμη οπαδός του Τραμπ, βετεράνος των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, και «μεγάλη πατριώτισσα». Η γυναίκα πέθανε λίγες ώρες αργότερα και μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί ποιος την πυροβόλησε, αφού είναι σε εξέλιξη έρευνα της αστυνομίας της Ουάσιγκτον.

Προσοχή! Οι εικόνες στο βίντεο που ακολουθεί είναι σκληρές:

Δύο αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού, που μίλησαν στο CNN, υπαινίχθηκαν ότι η Μπάμπιτ δέχθηκε τα πυρά όταν προσπάθησε να σκαρφαλώσει από ένα σπασμένο παράθυρο σε χώρο, που φρουρούσαν αστυνομικοί. Ένας εξ’ αυτών, ο Τζον Σάλιβαν, κατέγραψε σε βίντεο όσα ακολούθησαν, με τους αστυνομικούς με προτεταμένα τα όπλα και την 35χρονη να κείτεται στο πάτωμα μέσα σε μια λίμνη αίματος μέσα στο Καπιτώλιο. Η Μπάμπιτ διακομίστηκε σε νοσοκομείο, αλλά λίγες ώρες αργότερα υπέκυψε στα τραύματά της.

H στιγμή που η 35χρονη οπαδός του Τραμπ προσπαθεί να σκαρφαλώσει από σπασμένο παράθυρο σε αίθουσα του Καπιτωλίου

Ιδρυτής της αριστερής οργάνωσης ακτιβιστών Insurgence USA ο Σάλιβαν είπε ότι δεν βρέθηκε στο Καπιτώλιο στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας, αλλά δεν διευκρίνισε τους λόγους που τον οδήγησαν εκεί. Περιγράφοντας τις σκηνές που οδήγησαν στον πυροβολισμό είπε ότι οι διαδηλωτές προσπάθησαν να εισβάλουν στην κύρια είσοδο της αίθουσας, αλλά έπεσαν πάνω σε φρουρούς. Ο όχλος πήγε στη συνέχεια σ’ έναν άλλο διάδρομο και με ξύλα κι άλλα αντικείμενα προσπάθησε να σπάσει τα παράθυρα μιας πόρτας για να μπει μέσα, προτού εμφανιστεί μια ομάδα αστυνομικών. «Το μόνο που έβλεπε ήταν να εμφανίζονται όπλα στον διάδρομο. Μόνον όπλα στα χέρια τους. Όταν το είδα αυτό, άρχισα να φωνάζω: Παιδιά, υπάρχουν όπλα, μην πάτε εκεί. Θα πυροβολήσουν». Η Μπάμπιτ, όμως, αγνόησε την έκκλησή του.

Η 35χρονη βετεράνος Άσλεϊ Μπάμπιτ / Φωτογραφίες: Τwitter

«Μόλις σκαρφάλωσε μέσα από το παράθυρο δέχθηκε πυρά στην περιοχή του λαιμού και έπεσε προς τα πίσω. Θυμά την αίσθηση του σοκ και της θλίψης για τον χαμό ενός ανθρώπου, που δεν έπρεπε να πεθάνει, αφού δεν οπλοφορούσε. Δεν ξέρω αν την πυροβόλησε αστυνομικός ή ιδιωτικός φρουρός, υποθέτω ότι ήταν αστυνομικός», είπε ο Σάλιβαν. Την ίδια ώρα οι διαδηλωτές φώναζαν: «Αφήστε μας να μπούμε μέσα. Δεν θα σας πειράξουμε». Ωστόσο, στη διάρκεια των επεισοδίων στο Καπιτώλιο τραυματίστηκαν πολλοί αστυνομικοί…

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου