ΔΙΕΘΝΗ

Βρέθηκε 15 χρόνια, το γράμμα μιας ετοιμοθάνατης μητέρας προς την κόρη της

βρέθηκε-15-χρόνια-το-γράμμα-μιας-ετοιμο-782928

To γράμμα μιας ετοιμοθάνατης μητέρας προς την αγαπημένη της κόρη εντόπισε ανάμεσα σε μια στοίβα μεταχειρισμένων βιβλίων ένας ιδιοκτήτης βιβλιοπωλείου στο Όκλαντ της Αγγλίας.

Το γράμμα, το οποίο φαίνεται να έχει γραφτεί πριν από 15 χρόνια, απευθύνεται στην «Μπέθανι» και η συντάκτρια γράφει απευθυνόμενη στην κόρη της: «Μην με ξεχάσεις. Θα είμαι πάντα η μαμά σου».

«Απλά, σκέφτηκα πως πρέπει να κάνω κάτι με αυτό», λέει.

Γνωρίζοντας πόσο σημαντικό είναι αυτές οι σκέψεις που αποτυπώνονται στο χαρτί, να φτάσουν σε αυτούς που πραγματικά ανήκει το γράμμα, ο βιβλιοπώλης Γκόρντον Δράπερ απευθύνθηκε στον τοπικό Τύπο για να την εντοπίσει. Και τα κατάφερε.

Η μητέρα της Μπέθανι Γκας πέθανε 2001 αφήνοντας πίσω το γράμμα που, όπως υποσχέθηκε, διαβάστηκε δυνατά από τον πατέρα της. Ο Ντράπερ περιγράφει τη στιγμή που η Γκας ξανάσμιξε με το αποχαιρετιστήριο γράμμα ως ξεχωριστή: «Ήταν σαν να ονειρευόταν, ήταν αμίλητη, και ήταν φανταστικά».

Μεταξύ άλλων η συντάκτρια του γράμματος αναφέρει: «Εάν στο διαβάζει ο μπαμπάς σου, είναι γιατί επειδή έχω πεθάνει και έχω πάει στον παράδεισο για να ζήσω με τους αγγέλους…Θα είμαι πάντα στον ουρανό και θα φροντίζω να είσαι καλά και θα σε παρακολουθώ. Έτσι, όταν βλέπεις ένα φωτεινό αστέρι, όπως στο παιδικό τραγούδι Twinkle twinkle Little Star, θα ξέρεις πως είμαι εγώ…Ελπίζω πως δεν θα με ξεχάσεις. Θα είμαι πάντα η μαμά σου».

Σύμφωνα με σχετική αναφορά που γίνεται στο γράμμα και όπως αναφέρει το BBC η γυναίκα είχε υποβληθεί σε επέμβαση καθώς, όπως γράφει στο γράμμα προς την κόρη της «το στήθος της πονούσε».

Όταν όλα τα κομμάτια μπήκαν στη θέση τους, ο βιβλιοπώλης θυμήθηκε ότι η μητέρα της Μπέθανι ήταν συχνή πελάτισσα του καταστήματος: «Ήταν ευγενική, γενναιόδωρη» και «μία από τις καλύτερες πελάτισσές μου».

(ethnos.gr)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου