ΔΙΕΘΝΗ

Nέα δεδομένα στο προεκλογικό σκηνικό από τα προβλήματα υγείας της Χίλαρι

nέα-δεδομένα-στο-προεκλογικό-σκηνικό-α-779710

Νέα δεδομένα στην μάχη για τον Λευκό Οίκο δημιουργεί η κατάσταση της υγείας της Χίλαρι Κλίντον που όπως ανακοίνωσαν επίσημα και οι γιατροί της πάσχει από πνευμονία. Ο Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος έχει ήδη «παίξει» το χαρτί του υποψηφίου που χαίρει άκρας υγείας αναμένεται να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται μετά και την υποχρεωτική… αργία για την υποψήφια των Δημοκρατικών που ακύρωσε προεκλογική εμφάνιση στην Καλιφόρνια.

Η Χίλαρι Κλίντον, κατά τη διάρκεια τελετής στη μνήμη των θυμάτων των Διδύμων Πύργων, λιποθύμησε και αποχώρησε, καθώς ένιωθε “αφυδατωμένη” και “σε υπερθέρμανση” και εν τέλει διαγνώστηκε με πνευμονία.

Οι καμπάνιες για τις προεδρικές εκλογές, οι συνεχείς εμφανίσεις και ο προεκλογικός αγώνας, είναι εξόχως απαιτητικά για τους υποψηφίους και στο παρελθόν αρκετοί υποψήφιοι Πλανητάρχες έχουν περάσει το δικό τους Γολγοθά: Ημικρανίες κατά τη διάρκεια debate, εμετούς, υπερκόπωση κτλ.

Η διάγνωση της Χίλαρι Κλίντον με πνευμονία, επανέφερε την απαίτηση για αναλυτικές εξετάσεις υγείας, τόσο από την υποψήφια των Δημοκρατικών όσο και από τον Ντόναλντ Τραμπ, αναφέρει ο Guardian.

Δημοσιογραφικό “αλαλούμ” made by Clinton and Trump

Σύγχυση επικράτησε και μεταξύ των δημοσιογράφων που καλύπτουν τις δραστηριότητες της προεκλογικής της εκστρατείας. Καθώς απομένουν λιγότερες από 60 ημέρες, τόσο η ίδια, όσο και ο Ντόναλντ Τραμπ, προεδρικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων, δεν έχουν επιτρέψει τη λεπτό προς λεπτό κάλυψη των προεκλογικών τους δραστηριοτήτων από εναλλασσόμενες ομάδες δημοσιογράφων. Κατά τη γενικότερη άποψη που έχει διαμορφωθεί στις ΗΠΑ, η έλλειψη άμεσης επαφής κι ενημέρωσης των δημοσιογράφων με τα προεκλογικά επιτελεία των δύο προεδρικών υποψηφίων δημιουργεί επίσης ερωτηματικά για την ικανότητά τους να διαχειριστούν αξιόπιστα την ευθύνη της ενημέρωσης, σε σύγκριση με τις δημοσιογραφικές πρακτικές που είχαν ακολουθηθεί σε προηγούμενες προεκλογικές εκστρατείες. Από την πλευρά του, ο Τραμπ δεν είχε καν ενημερώσει τους δημοσιογράφους για την απόφαση του να παρακολουθήσει την τελετή μνήμης για την 11η Σεπτεμβρίου.

Τα αντισταμινικά και η διάσειση της Χίλαρι και ο “απόλυτα υγιής” Τραμπ

Πέρυσι, ο γιατρός της Χίλαρι δημοσίευεσε μερικές σημαντικές πληροφορίες για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η υγεία της, αναφέροντας πως είχε υποστεί διάσειση το 2012 ενώ τώρα παίρνει αντισταμινικά. Από την πλευρά του, ο 70χρονος Τραμπ δίνει ακόμη λιγότερες πληροφορίες: Ο γιατρός έγραψε μέσα σε πέντε λεπτά ένα γενικόλογο γράμμα, στο οποίο έλεγε ότι ο εκκεντρικός επιχειρηματίας, “είναι ο υγιέστερος άνθρωπος που θα εκλεγεί πρόεδρος”.

Η Κλίντον αναμένεται να αναρρώσει σύντομα, ωστόσο αναγκάστηκε να αλλάξει το πρόγραμμα της και να ακυρώσει την περιοδεία στην Καλιφόρνια, σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για τις Αμερικανικές εκλογές, με τον Ντόναλντ Τραμπ να επελαύνει μέχρι στιγμής και να μειώνει την διαφορά από την υποψήφια των Δημοκρατικών.

Ωστόσο, το στρατόπεδο της Κλίντον αναμένεται να προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί αυτή την ασθένεια της Χίλαρι, προκειμένου να μπορέσει να “πουλήσει” μια πιο ανθρώπινη εικόνα και να κερδίσει μερικές ψήφους συμπάθειας. Η “ανθρώπινη εικόνα”, είναι και ένα από τα αδύναμα σημεία της Χίλαρι, όπως της έχει επισημάνει συχνά και το επιτελείο της. Από την άλλη μεριά, γίνεται φανερό ότι η προεκλογική εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον θα πρέπει να εργαστεί σκληρά, για να σβήσει από την μνήμη των ψηφοφόρων της εικόνες της υποβασταζόμενης προεδρικής υποψηφίου προκειμένου να εισέλθει στο μαύρο βαν που τη μετέφερε.

(thetoc.gr)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου