ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Σκότωσε τα 4 παιδιά της & αυτοκτόνησε, επειδή δεν είχε να τα ταΐσει

κίνα-σκότωσε-τα-4-παιδιά-της-αυτοκτόν-778631

Σοκ έχει προκαλέσει στην Κίνα η δολοφονία τεσσάρων μικρών παιδιών από τη μητέρα τους, η οποία στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Σημειώνεται ότι και ο πατέρας των παιδιών, όταν έμαθε τι συνέβη δεν άντεξε και έβαλε τέλος στη ζωή του.

Η 28χρονη Κινέζα, αφού της έκοψαν ένα επίδομα με το οποίο συντηρούσε την οικογένειά της, σκότωσε στα τέλη Αυγούστου τα τρία κορίτσια της, ηλικίας από τριών έως έξι ετών, καθώς και τον πεντάχρονο γιο της στο χωριό Αγκουσάν, στη φτωχική επαρχία Γκανσού, όπως αποκάλυψε η αστυνομία.

Η Γιανγκ Γκαϊλάν έβαλε στη συνέχεια τέλος στη ζωή της πίνοντας φυτοφάρμακο. Ο άνδρας της, ο 31 ετών αγρότης Λι Κεγίνγκ, αυτοκτόνησε και αυτός 15 ημέρες αργότερα, αφού κήδεψε τα παιδιά και τη γυναίκα του.

Οι τοπικές Αρχές, που έχουν ξεκινήσει έρευνα για την υπόθεση, διευκρίνισαν ότι το επίδομα που έπαιρνε η οικογένεια είχε κοπεί από το 2014. Σύμφωνα με τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης, η οικογένεια του Κεγίνγκ ήταν μια από τις πιο φτωχές του χωριού.

Η επιτροπή του χωριού είχε κρίνει όμως ότι το εισόδημα του νοικοκυριού τους ήταν πάνω από το επίπεδο της φτώχειας, δηλαδή τα 2.300 γουάν (περίπου 300 ευρώ) κατ’ έτος και κατ’ άτομο.

Πολλά κινεζικά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι ουσιαστικό ρόλο στην τραγωδία διαδραμάτισε η διαφθορά. Συγγενείς των θυμάτων άφησαν να εννοηθεί ότι το επίδομα κόπηκε επειδή η οικογένεια δεν δωροδόκησε κάποιους τοπικούς αξιωματούχους.

Η υπόθεση βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης της Κίνας.

Η Γιανγκ, ο Λι και τα τέσσερα παιδιά τους ζούσαν μαζί με τη γιαγιά και τον πατέρα της Γιανγκ σε ένα πλίνθινο σπίτι με χωμάτινο πάτωμα. Τρεις αγελάδες και 12 κοτόπουλα ήταν η περιουσία τους.

zougla.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου