ΔΙΕΘΝΗ

Σιβηρία: Μαθητές νηπιαγωγείου κάνουν σάουνα και κρύα ντους για να αποφεύγουν τις ιώσεις

σιβηρία-μαθητές-νηπιαγωγείου-κάνουν-775160

Τα παιδιά σε ένα νηπιαγωγείο της Σιβηρίας αποδεικνύουν ότι το κρύο είναι μόνο μια ιδέα. Οι μαθητές ως μέρος του προγράμματος σπουδών. βγάζουν τα ρούχα τους και μένουν μόνο με τα εσώρουχά τους. Στη συνέχεια κάνουν ντους ρίχνοντας έναν κουβά με νερό πάνω από το κεφάλι τους. Στο κρατικό νηπιαγωγείο στο Κρασνογιάρσκ της Σιβηρίας, το ντους στην αυλή του σχολείου πιστεύεται ότι διατηρεί τα παιδιά υγιή και σταματά τις μολύνσεις. Τα παιδιά κάνουν το κρύο ντους καθημερινά έπειτα από μια καυτή σάουνα, εφόσον η θερμοκρασία δεν είναι χαμηλότερη από -25C.

«Τα παιδιά ζεστάθηκαν στη σάουνα και βγήκαν έξω για ένα παραδοσιακό ντους κρύου νερού», δήλωσε στην Dailymail εκπρόσωπος του τμήματος εκπαίδευσης Krasnoyarsk. Η καθηγήτρια προσχολικής εκπαίδευσης και κολυμβήτρια Oksana Kabotko, 45 ετών, είπε: «Τα παιδιά κάνουν παγωμένο ντους, μόνο αν η θερμοκρασία δεν είναι πιο κάτω από τους μείον 25 βαθμούς Κελσίου».

Οι περισσότεροι γονείς δίνουν την άδειά τους για το κρύο ντους, το οποίο σύμφωνα με την καθηγήτρια οδηγεί σε λιγότερες ημέρες απουσίας από το σχολείο σε ένα τυπικό έτος. Τα παιδιά διδάσκονται επίσης αναπνευστικές ασκήσεις για το βαθύ κρύο.

“Τα παιδιά που κάνουν το ντους είναι επίσης πιο λογικά, ισορροπημένα και αισιόδοξα. Είναι περισσότερο οργανωμένα. Απλά φανταστείτε ότι πρέπει να το κάνεις κάθε πρωί, συνεπώς πρέπει να διαθέτεις τη δύναμη θέλησης για κάτι τέτοιο. Δεν αναγκάζουμε κανέναν να το κάνει” προσθέτει.

Ένας άλλος υποστηρικτής της εκπαίδευσης “ψυχρού πολέμου για παιδιά”, όπως το περιγράφει, ο δάσκαλος Lyubov Daniltsova, δήλωσε: «Τα γεγονότα είναι δύσκολο να αμφισβητηθούν. Ο γιατρός μας επιβεβαιώνει ότι τα παιδιά σε ομάδες που κάνουν το κρύο ντους

περνούν πολύ πιο ελαφρά την γρίπη. Γενικά, τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχει 95% υγιών παιδιών στην ομάδα των ντους, σε σύγκριση με 75% στα υπόλοιπα παιδιά που δεν συμμετέχουν».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου