ΔΙΕΘΝΗ

Ουρουγουάη: Συμφωνίες με την Pfizer και με τη Sinovac για την αγορά εμβολίων

ουρουγουάη-συμφωνίες-με-την-pfizer-και-με-τη-773701

Ο πρόεδρος της Ουρουγουάης, ο Λουίς Λακάγιε Που, ανακοίνωσε χθες Παρασκευή μέσω Twitter ότι η κυβέρνησή του έκλεισε συμφωνίες με την αμερικανική φαρμακευτική βιομηχανία Pfizer και με την κινεζική φαρμακευτική εταιρεία Sinovac για την προμήθεια εμβολίων για τον νέο κορονοϊό.

Σημείωσε ακόμη ότι το Μοντεβιδέο διαπραγματεύεται και με άλλες φαρμακευτικές βιομηχανίες, για την αγορά περισσότερων εμβολίων.

Ο ουρουγουανός πρόεδρος δεν υπεισήλθε πάντως σε λεπτομέρειες για τον αριθμό των δόσεων που θα είναι διαθέσιμες στη χώρα του, ούτε για το χρονοδιάγραμμα της παράδοσης και της διανομής τους, περιοριζόμενος να διαβεβαιώσει πως θα δοθούν στη δημοσιότητα σύντομα, μέσα σε «ώρες».

Η Ουρουγουάη είναι μια από τις λατινοαμερικάνικες χώρες που έχουν καθυστερήσει πολύ όσον αφορά την έναρξη εκστρατείας ανοσοποίησης για τον νέο κορονοϊό. Από τον Δεκέμβριο και μετά, η πανδημία βρίσκεται σε έξαρση στο μικρό κράτος.

Χθες Παρασκευή ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας ότι επιβεβαιώθηκαν 1.186 κρούσματα του SARS-CoV-2 και σημειώθηκαν 17 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 σε 24 ώρες. Πρόκειται αντίστοιχα για τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων που έχει καταγραφεί αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία στη χώρα και για τον χειρότερο ημερήσιο απολογισμό που έχει καταγραφεί μέχρι εδώ.

Ο απολογισμός της πανδημίας στην Ουρουγουάη ως εδώ ανέρχεται σε 364 νεκρούς επί συνόλου 36.170 κρουσμάτων, με βάση τα επίσημα δεδομένα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου