ΔΙΕΘΝΗ

Και ξαφνικά, το πρωτοσέλιδο της Zaman λατρεύει τον Ερντογάν…

και-ξαφνικά-το-πρωτοσέλιδο-της-zaman-λατρε-77361

Για τα τουρκικά ΜΜΕ μπορεί η Κυριακή να ξημέρωσε με το βάρος του «μαύρου» στη μέχρι πρότινος αντικυβερνητική Zaman, αλλά στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας η εικόνα είναι -αναμενόμενα- εντελώς διαφορετική: Η εφημερίδα, υπό τον έλεγχο πλέον διαχειριστών, καλύπτει εκτενώς το πρόγραμμα και τις επισκέψεις του τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν -με τις «άβολες» αναφορές για το τι συνέβη να απουσιάζουν.

Το κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας περιέχει, όπως μεταδίδει το Reuters, αρκετά κολακευτικά κομμάτια για τον τούρκο πρόεδρο.

Ήδη από το πρωτοσέλιδο ο αναγνώστης ενημερώνεται για την εκδήλωση που σχεδιάζει ο Ερντογάν για να τιμήσει την επικείμενη Ημέρα της Γυναίκας όπως και την επίσκεψή του στο εργοτάξιο της νέας γέφυρας του Βοσπόρου.

Αντιθέτως, δεν βρίσκονται πουθενά αναφορές για τις αντιδράσεις των υποστηρικτών του Γκιουλέν (στο «δίκτυο» του οποίου βρισκόταν μέχρι πρότινος η εφημερίδα) ή τις καταδίκες από ΗΠΑ και ΕΕ για την κατάληψη της εφημερίδας.

Συνολικά, το φύλλο της Κυριακής μετρά μόνο 12 σελίδες.

Μέχρι τουλάχιστον το μεσημέρι της Κυριακής, το αγγλόφωνο site της εφημερίδας φαίνεται ότι ακόμη δεν είχε περάσει υπό τον έλετγχο των νέων διαχειριστών και είχε ειδήσεις μόνο για την κατάληψη της εφημερίδας και τις διεθνείς αντιδράσεις.

“Το Ίντερνετ έχει κοπεί, δεν μπορούμε πια να χρησιμοποιήσουμε το σύστημά μας”, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας από τους δημοσιογράφους της Zaman, προσθέτοντας πως “το φύλλο της Κυριακής δεν έγινε από το προσωπικό της Zaman”.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου