ΔΙΕΘΝΗ

«Ντου» της αστυνομίας στο σπίτι της πρώην προέδρου της Αργεντινής [εικόνες]

ντου-της-αστυνομίας-στο-σπίτι-της-πρ-769848

Περίπου 20 αστυνομικοί μπήκαν σε ένα κτίριο, σε μια πολυτελή συνοικία του Μπουένος Άιρες, υπό τα βλέμματα δεκάδων δημοσιογράφων. Οι αρχές είχαν αποκλείσει την πρόσβαση στο κτίριο αυτό.

Ο δικαστής Κλαούντιο Μπονάντιο διέταξε τις έρευνες στο πλαίσιο του σκανδάλου των «τετραδίων της διαφθοράς», μετά την αποκάλυψη ότι μέλη της κυβέρνησης της Κίρσνερ δωροδοκούνταν από κατασκευαστικές εταιρείες και ομίλους που αναλάμβαναν δημόσια έργα.

Χθες το βράδυ η Γερουσία ήρε εν μέρει την ασυλία της Κίρσνερ δίνοντας την έγκρισή της να προχωρήσει η έρευνα στο σπίτι της.

Η Κίρσνερ έχει εκλεγεί στη Γερουσία και έχει ασυλία, κάτι που σημαίνει ότι οι αρχές δεν μπορούν να την φυλακίσουν ή να κάνουν έρευνες στην ιδιοκτησία της. Δεν απαγορεύεται όμως να καταθέσει σε ανακριτή, να της ασκηθεί δίωξη ή να δικαστεί.

Ο δικηγόρος της πρώην προέδρου έκανε λόγο για «σόου» για τα μέσα ενημέρωσης.

Η υπόθεση των «τετραδίων της διαφθοράς» αποκαλύφθηκε την 1η Αυγούστου. Τότε, δημοσιεύτηκε το περιεχόμενο πολλών σχολικών τετραδίων στα οποία ο Όσκαρ Σεντένο, ο σοφέρ του πρώην υφυπουργού Δημοσίων Έργων Ρομπέρτο Μπαράτα, σημείωνε σχολαστικά την ημερομηνία, την ώρα και την τοποθεσία που παραδίδονταν σάκοι με χρήματα.

Τα χρήματα αυτά, που προέρχονταν κυρίως από εταιρείες δημοσίων έργων μεταφέρονταν στα σπίτια υπουργών της κυβέρνησης, σε ένα διαμέρισμα του ζεύγους Κίρσνερ ή ακόμη και στην επίσημη προεδρική κατοικία του Ολίβος, κοντά στο Μπουένος Άιρες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου