ΔΙΕΘΝΗ

Ουαλία: Βίασε συμμαθήτριά του μετά το μάθημα σεξουαλικής αγωγής

ουαλία-βίασε-συμμαθήτριά-του-μετά-το-μ-769728

Εντονος προβληματισμός όσον αφορά τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία επικρατεί στην Ουαλία μετά την ομολογία 15χρονου μαθητή ότι βίασε συμμαθήτριά του αμέσως μετά το συγκεκριμένο μάθημα.

Το συμβάν έλαβε χώρα πριν από δύο χρόνια, όταν αμφότεροι οι μαθητές ήταν 13 ετών. Μετά το μάθημα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, ο νεαρός μαθητής, ο οποίος δεν είχε ομολογήσει μέχρι τώρα την πράξη του, παρέσυρε τη συμμαθήτριά του σε απόμερο μέρος του σχολείου και τη ρώτησε εάν ήθελε να «δοκιμάσει» να κάνει σεξ μαζί του.

Αν και η κοπέλα αρνήθηκε επανειλημμένως, ο συμμαθητής της συνέχισε να επιμένει έως ότου την ακινητοποίησε και τη βίασε. «Τώρα μπορείς να φύγεις», φέρεται να της είπε στο τέλος.

Το περιστατικό δεν θα έφτανε ποτέ στη Δικαιοσύνη, εάν μία νοσοκόμα του σχολείου δεν παρατηρούσε την αλλαγή στη συμπεριφορά της κοπέλας.

Ο 23χρονος μαθητής, τη φροντίδα του οποίου έχει αναλάβει σήμερα ανάδοχη οικογένεια εκτός Ουαλίας, τιμωρήθηκε με τη μέγιστη των ποινών. Σύμφωνα με την Independent, εκτός από παρακολούθηση ειδικών προγραμμάτων, πρέπει να ενημερώνει την αστυνομία για τις κινήσεις του και να παρουσιάζεται σε αστυνομικά τμήματα για τα επόμενα 2,5 χρόνια.

Ο βιασμός εφήβων από συνομηλίκους τους δεν είναι «σπάνιο φαινόμενο», βάσει των στοιχείων που έχει στη διάθεσή της η οργάνωση Rape Crisis. «Το γεγονός ότι το συγκεκριμένο περιστατικό συνέβη αμέσως μετά το μάθημα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης είμαι σίγουρη ότι δημιουργεί ανησυχία όσον αφορά τη διδασκαλία του», σχολίασε η εκπρόσωπος της οργάνωσης Κέιτι Ράσελ επισημαίνοντας ότι το περιστατικό αναδεικνύει την ανάγκη μίας συνδυασμένης προσέγγισης της σεξουαλικής εκπαίδευσης, στην οποία θα περιλαμβάνονται επίσης συμβουλές για τις ερωτικές σχέσεις και πληροφορίες για τη συναίνεση, τον σεβασμό και τα συναισθήματα.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου