ΔΙΕΘΝΗ

Οι ριψοκίνδυνοι άνδρες που πλήρωσαν από $ 55εκατ. για να πετάξουν στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

οι-ριψοκίνδυνοι-άνδρες-που-πλήρωσαν-α-769430

Οι δύο είναι παππούδες, ο τρίτος έχει τρία μικρά παιδιά. Και οι τρεις έχουν κάτι κοινό: το χρήμα. Ως βαθύπλουτοι, δεν δίστασαν να βάλουν γερά το χέρι στην τσέπη τολμώντας μία οκταήμερη εκδρομή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Οι τρεις ριψοκίνδυνοι άνδρες έχουν ήδη καταβάλλει το ποσό των 55 εκατομμυρίων δολαρίων για να εξασφαλίσουν το ταξίδι τους στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Στις αρχές του 2022, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο Λάρι Κόνορ, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Connor, μια εταιρείας επενδύσεων σε ακίνητα που εδρεύει στο Οχάιο, ο Μαρκ Πάθι, διευθύνων σύμβουλος της Mavrik Corp., μιας καναδικής εταιρείας επενδύσεων και ο Ίθαν Στιμπ, επιχειρηματίας και πρώην πιλότος μαχητικών της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας – θα απογειωθούν από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι επιβαίνοντας στο διαστημικό σκάφος «SpaceX Dragon».

Ο 51χρονος Πάθι έχει τρία μικρά παιδιά ενώ ο 63χρονος Στιμπ όπως και ο 71χρονος Κόνορ έχουν γίνει παππούδες. Ξέρουν ότι το ταξίδι αυτό ελλοχεύει κινδύνους αλλά δεν τους πτοεί τίποτα.

Θα συνοδεύονται από πρώην αστροναύτη της NASA

Όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα «Washington Post», οι τρεις άνδρες θα συνοδεύονται από τον Μάικλ Λοπέζ Αλεγκρία, πρώην αστροναύτη της NASA που έχει ταξιδέψει στο Διάστημα τέσσερις φορές. Τώρα, όμως, είναι αντιπρόεδρος της «Axiom Space», της εταιρείας με έδρα το Χιούστον που θα συντονίζει το ταξίδι τους στο διάστημα.

Ο Λοπέζ Αλεγκρία θα είναι αυτός που θα επιβλέπει την εκπαίδευση των τριών ανδρών και θα ηγείται της αποστολής.

Η εταιρεία του έχει ήδη συνάψει συμφωνία με τη NASA και στόχος είναι να πραγματοποιούνται δύο εμπορικές πτήσεις ετησίως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, αρκετοί πλούσιοι ιδιώτες έχουν επισκεφθεί τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό έχοντας όμως ταξιδέψει με το ρωσικό σκάφος Σογιούζ καθώς η NASA απαγόρευε τα τελευταία χρόνια τις εμπορικές πτήσεις από το αμερικανκό έδαφος.

Το 2019, όμως, η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία έκανε στροφή 180 μοιρών συνειδητοποιώντας ότι οι αποστολές με ιδιώτες θα συνδράμουν στην ενίσχυση μιας αναπτυσσόμενης εμπορικής διαστημικής βιομηχανίας.

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου