LIFE STYLE

Η Άζια Αρτζέντο κατηγορεί γνωστό σκηνοθέτη για σεξουαλική κακοποίηση

η-άζια-αρτζέντο-κατηγορεί-γνωστό-σκην-769417

Τον σκηνοθέτη της κινηματογραφικής σειράς «The Fast and the Furious» Ρομπ Κοέν για σεξουαλική επίθεση κατηγόρησε η ηθοποιός Άζια Αρτζέντο, η οποία ήταν μια από τις πολλές γυναίκες στο Χόλιγουντ που κατήγγειλαν τον πρώην ισχυρό άνδρα του Χόλιγουντ, Χάρβεϊ Γουάινστιν για βιασμό. Η ακτιβίστρια ηθοποιός και μία από τα ηγετικά στελέχη του κινήματος #MeToo ισχυρίστηκε σε συνέντευξή της στην Corriere della Sera ότι “κακοποιήθηκε” από τον Κοέν κατά την παραγωγή της ταινίας XXX του 2002.

“Με κακοποίησε, με έκανε να πιω GHB, είχε ένα μπουκάλι” είπε η Άζια Αρτζέντο στη συνέντευξή της στην Corriere και πρόσθεσε: “Εκείνη την εποχή, πραγματικά δεν ήξερα τι ήταν. Ξύπνησα το πρωί γυμνή στο κρεβάτι του και δεν γνώριζα τι συνέβη”, Σημειώνεται πως το GHB, ηρεμιστικό αναισθητικό είναι γνωστό ως ναρκωτικό του βιασμού.

Όπως σημείωσε η Αρτζέντο, “το ανακάλυψα αργότερα μιλώντας με φίλο που μου άνοιξε τα μάτια για την ουσία αυτή”.

Η ηθοποιός επαναλαμβάνει επίσης τον ισχυρισμό στα νέα της απομνημονεύματα με τίτλο “Anatomy of a Wild Heart” (Ανατομία μιας Άγριας Καρδιάς) που θα κυκλοφορήσουν αυτή την εβδομάδα. Ο Ρομπ Κοέν αρνήθηκε “κατηγορηματικά” τον ισχυρισμό, προσθέτοντας ότι “είναι σαστισμένος” με τα όσα υποστηρίζει η ηθοποιός. Η Αρτζέντο είναι μία από τις γυναίκες που κατηγόρησαν τον Γουάινστιν για σεξουαλική επίθεση. Τον Μάιο του 2018, στην τελετή λήξης του Φεστιβάλ Καννών δήλωσε πως μεταξύ των παρευρισκόμενων υπήρχαν και άλλοι που είχαν επιτεθεί σεξουαλικά εναντίον γυναικών. Η Αρτζέντο, μία από τις γυναίκες τις οποίες επικαλέστηκε ο Ρόναν Φάροου στο δημοσίευμά του στο περιοδικό New Yorker τον Οκτώβριο του 2017, κατήγγειλε ότι ο Γουάινστιν τη βίασε στη διάρκεια του Φεστιβάλ των Καννών το 1997, όταν ήταν 21 ετών. “Το 1997 έπεσα θύμα βιασμού από τον Χάρβεϊ Γουάνστιν. Ήμουν 21 ετών. Το φεστιβάλ αυτό ήταν το πεδίο που κυνηγούσε”, δήλωσε η Ιταλίδα ηθοποιός, ντυμένη στα μαύρα, στη διάρκεια ομιλίας της πριν από την απονομή των βραβείων.

Ωστόσο, τον Αύγουστο του 2018 ήρθε στη δημοσιότητα ένα σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται η 42χρονη Αρτζέντο η οποίο κατηγορείται ότι αποπλάνησε έναν 17χρονο και έκανε σεξ μαζί του. Όπως αποκαλύπταν εκείνη την εποχή οι New York Times, ενώ εκείνη δημοσίως κατηγορούσε τον Γουάινστιν, κάτω από το τραπέζι έκανε διακανονισμό με το θύμα της, τον Τζίμι Μπένετ, νεαρό ηθοποιό και μουσικό, που όταν έκανε σεξ μαζί του εκείνος ήταν μόλις 17 ετών. Η ηθοποιός και σκηνοθέτις πλήρωσε 380.000 δολάρια για να εξασφαλίσει τη σιωπή του. Φέρεται να τον παρέσυρε σε ξενοδοχείο στην Καλιφόρνια όπου η ηλικία για συναινετικό σεξ είναι τα 18 χρόνια, και εκεί να του “επιτέθηκε σεξουαλικά”, αναφερόταν στο δημοσίευμα. Η ίδια ήταν 37 χρονών.

[enikos.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου