ΔΙΕΘΝΗ

Σύλληψη 39χρονου για τη φωτιά στον καθεδρικό ναό της Νάντης

σύλληψη-39χρονου-για-τη-φωτιά-στον-καθεδ-768563

Ένας 39χρονος τέθηκε υπό κράτηση σε σχέση με την πυρκαγιά, που ξέσπασε χθες στον καθεδρικό ναό του 15ου αιώνα στη Νάντη και προκάλεσε την καταστροφή ορισμένων βιτρό και του μεγάλου εκκλησιαστικού οργάνου.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο LCI, ο άνδρας, υπήκοος Ρουάντας, εργαζόταν ως εθελοντής στον ναό και του είχε ανατεθεί να κλειδώσει το κτίριο το βράδυ της Παρασκευής, δήλωσε ο εισαγγελέας Πιερ Σεν, ο οποίος ανέφερε πως συνελήφθη για να διευκρινιστούν κάποιες αντιφάσεις στο πρόγραμμά του.

Ο εισαγγελέας ανακοίνωσε χθες πως διενεργείται έρευνα για εμπρησμό από πρόθεση, δεδομένου ότι εντοπίστηκαν εστίες σε τρία διαφορετικά σημεία του κτιρίου και πως δεν υπάρχουν ενδείξεις για διάρρηξη.

Η φωτιά ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου στο εσωτερικό του γοτθικού ναού και οι πυροσβέστες την έθεσαν υπό έλεγχο αρκετές ώρες αργότερα για να την σβήσουν πλήρως το απόγευμα.

Το συμβάν ξύπνησε μνήμες από την πυρκαγιά που ξέσπασε στη Νοτρ-Νταμ του Παρισιού πέρυσι στις 15 Απριλίου κάνοντας στάχτη τη στέγη και τον κύριο πυργίσκο της.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου