ΔΙΕΘΝΗ

«Τσεκουράτο» πρόστιμο 11.000€ στους διοργανωτές χιονοπόλεμου-γίγα στη Βρετανία [βίντεο]

τσεκουράτο-πρόστιμο-11-000e-στους-διοργα-767977

Εκατοντάδες Βρετανοί χόρτασαν με την ψυχή τους στα μέσα Ιανουαρίου να παίζουν χιονοπόλεμο επί δύο ώρες στο Λιντς αψηφώντας παντελώς τα μέτρα του social distancing μεσούσης της πανδημίας.

Τώρα, όμως, ήρθε η ώρα του λογαριασμού με τις Αρχές να επιβάλουν πρόστιμο 10.000 λιρών (κάπου 11.300 ευρώ) στους δύο διοργανωτές του χιονοπόλεμου. Η αστυνομία του West Yorkshire θεωρεί ως υπαίτιους δύο άνδρες ηλικίας 20 και 23 ετών, που έστησαν τον μαζικό χιονοπόλεμο με συνομηλίκους τους.

Σημειωτέον ότι ο 23χρονος είχε είδει παραβεί τον περασμένο Νοέμβριο άλλη μια φορά τα μέτρα κατά του κορωνοϊού, όταν συναντήθηκε με πολλά ακόμη άτομα. «Σίγουρα δεν μας προκαλεί ευχαρίστηση η επιβολή τέτοιας σκληρής ποινής σ’ αυτούς τους δύο νεαρούς άνδρες. Αλλά οι ενέργειές τους ενθάρρυναν εκατοντάδες άλλους να παραβούν τα μέτρα του social distancing», εντείνοντας τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού, τόνισε ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας Ντάμιεν Μίλερ.

Στην Αγγλία ισχύει αυτή την περίοδο πολύ σκληρό lockdown με στόχο την αναχαίτιση της πανδημίας. Οι πολίτες επιτρέπεται να συναντούν μόνον ένα άτομο εκτός της κατοικίας τους κι αυτό μόνον για κοινή άθληση.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου