ΔΙΕΘΝΗ

Παραιτήθηκε Ρεπουμπλικανή λόγω επίθεσης μέσω Facebook στις κόρες του Ομπάμα

παραιτήθηκε-ρεπουμπλικανή-λόγω-επίθ-763479

Στην παραίτηση, μετά από πανταχόθεν επικρίσεις, οδηγήθηκε η Ελίζαμπεθ Λότεν, εκπρόσωπος Τύπου του ρεπουμπλικανού βουλευτή Στίβεν Φιντς, εξαιτίας των προσβλητικών σχολίων της στο Facebook για τις δύο έφηβες κόρες του Μπαράκ Ομπάμα.

Τα σχόλια της Λότεν αφορούσαν την παραδοσιακής τελετής για την γιορτή των Ευχαριστιών στον Λευκό Οίκο. Ανέβασε μήνυμα στο Facebook με το οποίο εγκαλούσε τη Σάσα, 13 ετών, και τη Μαλία, 16 ετών, για έλλειψη επιπέδου και φινέτσας στις ενδυματολογικές τους επιλογές, όταν εμφανίσθηκαν στο πλευρό του πατέρα τους κατά την τελετή απονομής προεδρικής χάριτος στις γαλοπούλες εν όψει της γιορτής των Ευχαριστιών.

«Αγαπητές Σάσα και Μαλία, ξέρω ότι βρίσκεστε εν μέσω της εφηβείας, αλλά ανήκετε στην προεδρική οικογένεια. Προσπαθείστε να δείξετε λίγη φινέτσα. Τουλάχιστον, σεβαστείτε τον ρόλο σας» έγραψε.

«Σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων. Φερθείτε σαν το να βρίσκεστε στο Λευκό Οίκο έχει σημασία για σας. Ντυθείτε για να προκαλείτε τον σεβασμό, όχι για ραντεβού σε μπαρ. Και κυρίως μην μουτρώνετε κατά τη διάρκεια ενός δημόσιου τηλεοπτικού γεγονότος» συνέχισε.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Ερνεστ εξέφρασε τη Δευτέρα «την έκπληξή του που στέλεχος του Κονγκρέσου εκμεταλλεύεται ένα γεγονός που συνδέεται με τη γιορτή των Ευχαριστιών για να επικρίνει μέλη της προεδρικής οικογένειας».

«Αυτό το περιστατικό μάς υπενθυμίζει ότι, όταν μιλάμε δημοσίως, επιλέγουμε τα λόγια μας με μεγάλη προσοχή και προσπαθούμε να λαμβάνουμε υπ΄όψιν πώς θα γίνουν δεκτές αυτές οι λέξεις και τα μηνύματα» πρόσθεσε.

Φορώντας μίνι φούστες, τα δύο κορίτσια στάθηκαν την περασμένη Τετάρτη, όπως και κάθε χρόνο, στο πλευρό του πατέρα τους κατά τη διάρκεια της τελετής που μεταδόθηκε από την τηλεόραση. Ορισμένοι διέκριναν ότι οι δύο νεαρές, αν και χαμογελαστές, έδειχναν να πλήττουν κατά τη διάρκεια του γεγονότος, γεγονός που προκάλεσε θυμηδία σε σχολιαστές και δημοσιογράφους της Ουάσινγκτον.

Η Ελίζαμπεθ Λότεν, τα σχόλια της οποίας προκάλεσαν κατακραυγή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, απέσυρε αρχικά το μήνυμά της και στη συνέχεια αναγκάσθηκε να ζητήσει συγγνώμη «για το ότι επέκρινα δύο νεαρά κορίτσια κατά τρόπο που ποτέ δεν θα ήθελα να κρίνουν εμένα όταν ήμουν έφηβη».

Η Λότεν επιβεβαίωσε τελικά πριν από λίγες ώρες την πρόθεσή της να παραιτηθεί με δηλώσεις σε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο αμερικανικός Τύπος δεν αναφέρεται ποτέ στην ιδιωτική ζωή των δύο κοριτσιών του Μπαράκ Ομπάμα, που ζουν στον Λευκό Οίκο με τους γονείς τους. Οι προσωπικές επιθέσεις κατά της προεδρικής οικογένειας θεωρούνται ταμπού.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου