ΔΙΕΘΝΗ

Νέα Υόρκη: Ομαλή η μετεγχειρητική πορεία του Νίκου Αναστασιάδη

νέα-υόρκη-ομαλή-η-μετεγχειρητική-πορε-762249

Στη Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης θα παραμείνει για τις επόμενες 48 ώρες ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης μετά την επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση της μιτροειδούς βαλβίδας, στην οποία υποβλήθηκε στο νοσοκομείο «Όρος Σινά» στη Νέα Υόρκη.

Ο κύπριος πρόεδρος αναμένεται να μείνει για περίπου μία εβδομάδα στο νοσοκομείο, αν η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή και εξελιχθεί ομαλά χωρίς επιπλοκές.

Η χειρουργική επέμβαση που διήρκεσε περίπου τέσσερις ώρες ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Σύμφωνα με το προεδρικό περιβάλλον, «όλα πήγαν καλά» και έγινε διόρθωση βαλβίδας και όχι αντικατάσταση.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης υποβλήθηκε σε μία χειρουργική επέμβαση, αλλά διορθώθηκαν «τρία καρδιολογικά προβλήματα».

Η επέμβαση έγινε από τον καρδιοχειρουργό καθηγητή, δρ. Ντέιβιντ ’Ανταμς και αφορούσε τη διόρθωση της μιτροειδούς, αλλά και της τριγλώχινας βαλβίδας.

Επίσης, η χειρουργική επέμβαση, τύπου Maze, αποσκοπούσε και στη διόρθωση της καρδιακής αρρυθμίας που κατά καιρούς παρουσίαζε ο ασθενής, όπως δήλωσε ο προσωπικός γιατρός του Νίκου Αναστασιάδη, καρδιοχειρουργός, δρ. Μαρίνος Σωτηρίου, ο οποίος ήταν παρών στην εγχείρηση.

Σύμφωνα με τον δρ. Σωτηρίου, «η επέμβαση εξελίχθηκε ομαλά χωρίς επιπλοκές ή ιδιαίτερα προβλήματα». Στη χειρουργική ομάδα του δρ. ’Ανταμς συμμετείχε και ο Ελληνοαμερικανός επεμβατικός καρδιολόγος του νοσοκομείου «Όρος Σινά», δρ. Γιώργος Ντάγκας.

Στο πλευρό του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας βρίσκονται η σύζυγός του ’Αντρη Αναστασιάδη και οι δυο κόρες τους.

Σύμφωνα με διπλωματική πηγή, τον κύπριο πρόεδρο αναμένεται να επισκεφθεί στο νοσοκομείο τις προσεχείς μέρες ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-μουν, ενώ δεν αποκλείεται να τον επισκεφθεί και ανώτερος αμερικανός αξιωματούχος.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου