ΔΙΕΘΝΗ

Νέα απεργία εξήγγειλαν για την Πέμπτη οι πιλότοι της Lufthansa

νέα-απεργία-εξήγγειλαν-για-την-πέμπτη-761791

Λίγες μόνο ώρες μετά την εκπνοή της διήμερης απεργίας τους που προκάλεσε ταλαιπωρία σε 150.000 επιβάτες και οδήγησε στη ματαίωση των μισών πτήσεων της εταιρείας, οι πιλότοι της Lufthansa εξήγγειλαν για την Πέμπτη νέα απεργία -την δέκατη για την φετινή χρονιά.

Η νέα απεργία που εξήγγειλε το συνδικάτο των πιλότων Vereinigung Cockpit, και η οποία θα ισχύει από τις 04.00 ώρα Ελλάδος μέχρι τις 00.59, θα επηρεάσει τις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων και τις πτήσεις μεταφοράς φορτίου.

«Το ότι οι πιλότοι εξήγγειλαν την επόμενη απεργία ενώ μία βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη είναι απολύτως ακατανόητο» αναφέρει η Lufthansa απαντώντας στην ανακοίνωση του συνδικάτου αργά το βράδυ της Τετάρτης.

Η διοίκηση της εταιρείας ζήτησε την άμεση επιστροφή στο τραπέζι του διαλόγου, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα της συνεδρίασης του εποπτικού συμβουλίου κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Αφορμή των κινητοποιήσεων είναι τα σχέδια της Lufthansa για την σταδιακή κατάργηση του προγράμματος πρόωρης συνταξιοδότησης που αφορά τους περίπου 5.400 εν ενεργεία πιλότους της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής αεροπορικής εταιρείας.

Την ίδια στιγμή όμως οι πιλότοι ανησυχούν για τα κεκτημένα τους από τη νέα θυγατρική χαμηλού κόστους που προτίθεται να ιδρύσει η Lufthansa.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Κάρστεν Σπορ έχει καταθέσει προτάσεις σχετικά με την ίδρυση της Wings, η οποία θα επικεντρωθεί σε πτήσεις μεγάλων αποστάσεων.

Με την Wings -και τις δύο υπάρχουσες θυγατρικές Germanwings και Εurowings- η Lufthansa επιδιώκει να αντεπεξέλθει στον σκληρό ανταγωνισμό από αερομεταφορείς χαμηλού κόστους όπως η ιρλανδική Ryanair και η βρετανική easyJet, αλλά και από εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις χώρες του Κόλπου πραγματοποιώντας επικερδείς πτήσεις μεγάλων αποστάσεων μεταξύ των οποίων οι Emirates, Etihad και Qatar.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου