ΔΙΕΘΝΗ

Διάσωση-θαύμα 170 ανθρώπων από φλεγόμενο αεροσκάφος στη Ρωσία [βίντεο]

διάσωση-θαύμα-170-ανθρώπων-από-φλεγόμενο-761281

Δραματικές στιγμές με μητέρες να πετάνε στον αέρα τα παιδιά τους για να τα σώσουν

Για λίγα δευτερόλεπτα κατάφεραν να σωθούν οι 170 επιβάτες και το πλήρωμα ενός αεροσκάφους της Utair που κάηκε στο Σότσι της Ρωσίας.

Το Boeing 737 βγήκε εκτός διαδρόμου, έπεσε σε ένα ποτάμι και τυλίχτηκε στις φλόγες.

Τα σωστικά συνεργεία ευτυχώς κατάφεραν να εκκενώσουν το αεροσκάφος και μάλιστα λίγα δευτερόλεπτα αφού όλοι οι επιβάτες είχαν βγει, το κατάπιαν οι φλόγες.

Οι σκηνές της διάσωσης θύμιζαν ταινία τρόμου με πανικόβλητο κόσμο να πηδάει από τα φτερά και μητέρες να πετάνε τα παιδιά τους στον αέρα για να τα σώσουν. Δυστυχώς όμως ένας υπάλληλος του αεροδρομίου που συμμετείχε στις προσπάθειες διάσωσης δεν άντεξε την ένταση και το σοκ, έπαθε καρδιακή προσβολή και κατέληξε.

Στο σημείο την ώρα της προσγείωσης επικρατούσαν πολύ κακές καιρικές συνθήκες και ο πιλότος προσπάθησε δύο φορές να αγγίξει έδαφος. Οταν τελικά τα κατάφερε, η προσγείωση ήταν πολύ κακή, με αποτέλεσμα το αεροπλάνο να βγει εκτός διαδρόμου, να χτυπήσει σε έναν φράχτη και να καταλήξει σε ένα ποτάμι, όπου ο αριστερός κινητήρας έπιασε φωτιά. Σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, 18 άτομα τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι 4 φέρουν εγκάυματα και οι υπόλοιποι έχουν κακώσεις και σπασίματα.

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου