ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: O Τζoρτζ Μπους προτρέπει τον αδελφό του Τζεμπ για πρόεδρο

ηπα-o-τζoρτζ-μπους-προτρέπει-τον-αδελφό-757940

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους δήλωσε ότι θέλει ο αδελφός του, ο πρώην κυβερνήτης της Φλόριντα Τζεμπ Μπους, να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος το 2016. Σε μια συνέντευξη που μεταδόθηκε στο CNN την Κυριακή, ο 43ος πρόεδρος είπε: «Ξέρει ότι θέλω να είναι υποψήφιος. Αν πρέπει να το επαναλάβω, θα το κάνω: Βάλε υποψηφιότητα Τζεμπ!»

Ο Τζεμπ Μπους είναι ένα από τα πολλά ονόματα που ακούγονται για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, και το ζήτημα του αν θα θέσει υποψηφιότητα για να γίνει πρόεδρος όπως ο μεγαλύτερος αδελφός και ο πατέρας του, έχει γίνει δημοφιλές άθλημα μεταξύ των πολιτικών παρατηρητών.

Τον Απρίλιο, ο ίδιος ο Τζεμπ Μπους είπε ότι θα αποφασίσει αν θα είναι υποψήφιος μέχρι το τέλος του χρόνου.

Ο Τζορτζ Μπους έδωσε μεγάλη συνέντευξη για την προώθηση του πρόσφατου βιβλίου του με τίτλο «41: Ενα πορτρέτο του πατέρα μου» (σσ ο Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος ήταν ο 41ος πρόεδρος των ΗΠΑ).

Ο Τζεμπ θεωρείται πιο μετριοπαθής από τον αδελφό του, όπως φαίνεται από τη στάση του σχετικά με την μετανάστευση, ένα θέμα για το οποίο τον βλέπει με δυσπιστία η συντηρητική πτέρυγα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος. Ο Τζεμπ Μπους έχει πει ότι πολλοί παράνομοι μετανάστες έρχονται στις ΗΠΑ για να είναι κοντά στις οικογένειές τους ως «μια πράξη αγάπης».

Ο 61χρονος απέχει από την δημοσιότητα μετά το τέλος της θητείας του στη Φλόριντα, το 2007. Πολλοί λένε ότι τηρεί στάση αναμονής στα μετόπισθεν του κόμματος περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή, καθώς δεν διεκδίκησε το χρίσμα στις προκριματικές του 2008 και του 2012.

«Δεν λέω ναι, αλλά ούτε λέω όχι. Εχω πετύχει πολλά πράγματα στη ζωή μου, που μου προσφέρουν αυτήν τη δυνατότητα, να μπορώ να το σκέφτομαι», είχε πει πέρυσι στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου