ΔΙΕΘΝΗ

Οι τζιχαντιστές αποκεφάλισαν έναν… «μάγο» στη μέση της πλατείας

οι-τζιχαντιστές-αποκεφάλισαν-έναν-749928

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους αποκεφάλισαν δημοσίως έναν άνδρα, τον οποίο είχαν κατηγορήσει ότι ασκούσε “μαγεία”, κοντά στο προπύργιό τους, στο Τικρίτ του βόρειου Ιράκ, όπως έγινε γνωστό από τους ίδιους και από κατοίκους της περιοχής.

Το Ισλαμικό Κράτος ανήρτησε στο Twitter φωτογραφίες από την εκτέλεση η οποία έγινε στην πλατεία Ναχιάτ αλ Αλάμ, σε μια κοινότητα που απέχει λίγα χιλιόμετρα βορείως του Τικρίτ.

Σε μία από τις φωτογραφίες διακρίνονται τα υποτιθέμενα “φυλαχτά” που είχε στην κατοχή του ο “μάγος”: ένα κομποσκοίνι προσευχής και μια πράσινη σιιτική σημαία.

Ορισμένοι από τους κατοίκους υποστήριξαν ότι ο άνδρας αυτός ήταν σουνίτης αλλά πρόσφατα είχε προσληφθεί στην αστυνομία της Σαμάρα, μιας πόλης που βρίσκεται νοτιότερα και ελέγχεται ακόμη από την ιρακινή κυβέρνηση.

Ωστόσο, ένας ιερωμένος από το Κιρκούκ, που είπε ότι γνώριζε το θύμα, δήλωσε ότι ήταν μέλος του σουφιστικού τάγματος Νακσμπάντι, το οποίο έχει σημαντική επιρροή στην περιοχή του Τικρίτ και διοικείται από υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος Μπάαθ του Σαντάμ Χουσέιν.

Σύμφωνα με άλλες πηγές ο άνδρας αυτός ήταν σημαντικό στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους στην επαρχία Σαλαχεντίν του βόρειου Ιράκ.

Την Δευτέρα οι τζιχαντιστές εκτέλεσαν 13 άνδρες που υποτίθεται ότι ανήκαν σε μια σουνιτική οργάνωση αντίθετη με το ΙΚ.

ethnos.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου