ΔΙΕΘΝΗ

10 χρόνια φυλακή για τον Μπιλ Κόσμπι ζητά ο εισαγγελέας

10-χρόνια-φυλακή-για-τον-μπιλ-κόσμπι-ζητ-746749

Σήμερα αναμένεται να βγει η απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης της Άντρεα Κονστάντ, το 2004, από τον Μπιλ Κόσμπι.

Ο εισαγγελέας ζήτησε τη φυλάκισή του από πέντε έως δέκα χρόνια, ενώ από την πλευρά του ο δικηγόρος του 81χρονου ηθοποιού υποστήριξε ότι ο πελάτης του είναι πολύ μεγάλος σε ηλικία για να εκτίσει τέτοια ποινή σε φυλακή.

«Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου. Κανείς» είπε χαρακτηριστικά στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας, τονίζοντας ότι η ποινή που προτείνει είναι η κατάλληλη για τη σοβαρότητα των αδικημάτων που διέπραξε ο Κόσμπι, αλλά και γιατί δεν έχει δείξει καμία μεταμέλεια για τις πράξεις του. «Η φυλακή είναι το κατάλληλο μέρος για τον κατηγορούμενο και γι’ αυτό προτείνω τη μέγιστη ποινή» κατέληξε. Η δίκη διεξάγεται στην Πενσιλβάνια.

Αν και κρίθηκε ένοχος για σεξουαλική επίθεση εναντίον της Κόνσταντ, δεκάδες ακόμη τον έχουν κατηγορήσει για το ίδιο εδώ, αλλά κατηγορίες αυτές είχαν παραγραφεί εκτός από την υπόθεση της Κόνσταντ.

O Μπιλ Κόσμπι τον Ιανουάριο του 2004, στο σπίτι του, είχε προτείνει στην υπάλληλο του πανεπιστημίου Temple, την 45χρονη σήμερα Κόνσταντ, να πιει ένα ποτήρι κρασί και μαζί τρία χάπια που, όπως της είπε, θα τη βοηθούσαν να χαλαρώσει, προτού την κακοποιήσει σεξουαλικά ενώ εκείνη δεν μπορούσε πλέον να αντισταθεί. Ο ίδιος είχε υποστηρίξει ότι η σεξουαλική τους συνεύρεση είχε γίνει με τη συναίνεσή της.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου