ΔΙΕΘΝΗ

Υποχωρούν οι αριθμοί των νέων κρουσμάτων κορονοϊού σε Ισπανία και Ιταλία

υποχωρούν-οι-αριθμοί-των-νέων-κρουσμά-742817

Είναι δύο από τις χώρες του πλανήτη που έπληξε σημαντικά ο κορονοϊός, ενώ συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν ζητήματα με την πανδημία. Ωστόσο, τα πράγματα δείχνουν να είναι λίγο καλύτερα σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα για Ισπανία και Ιταλία.

Πιο συγκεκριμένα, στην ιβηρική χώρα διαγνώστηκαν 2.060 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας, αριθμός χαμηλότερος σε σχέση με τα επίπεδα που καταγράφηκαν την περασμένη εβδομάδα, ο οποίος ωστόσο αυξάνει σε 405.436 τους συνολικούς νοσούντες.

Τρεις άνθρωποι πέθαναν από τον ιό το τελευταίο 24ωρο στην Ισπανία, ενώ ο επταήμερος απολογισμός των νεκρών ανέρχεται στους 97, σύμφωνα με το υπουργείο και όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με τον συνολικό αριθμό των θανάτων να ανέρχεται σε 28.872.

Οι μολύνσεις αυξήθηκαν απότομα από τότε που η Ισπανία ήρε την τρίμηνη αυστηρή καραντίνα της στα τέλη Ιουνίου, αλλά οι θάνατοι είναι πολύ λιγότεροι σε σχέση με αυτούς που καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της πανδημίας στα τέλη Μαρτίου.

Τα τελευταία αυτά στοιχεία μπορεί να τροποποιηθούν μελλοντικά καθώς τα επίσημα στατιστικά στοιχεία επικαιροποιούνται αναδρομικά.

Παράλληλα, τα κρούσματα κορονοϊού που διαγνώσθηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Ιταλία είναι 953, ενώ τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Την Κυριακή, τα κρούσματα ήταν 1.210, με επτά νεκρούς.

Πρέπει να τονιστεί, όμως, ότι είχαν γίνει περισσότερα τεστ για την ανίχνευση του ιού. Συνολικά 65 άνθρωποι έχουν εισαχθεί σε μονάδες εντατικής θεραπείας, τέσσερις ασθενείς λιγότεροι σε σχέση με τη χθεσινή ημέρα.

Οι περιφέρειες με τα περισσότερα κρούσματα τη Δευτέρα είναι εκείνες του Λατίου (με πρωτεύουσα την Ρώμη), του Βένετο, της ευρύτερης περιοχής της Μπολόνιας και του Μιλάνου.

newsbeast.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου