ΔΙΕΘΝΗ

Προστατευόμενος μάρτυρας περιγράφει την κόλαση που έζησε: κακοποίηση, ναρκωτικά και βιασμούς σε ηλικία 12 ετών

προστατευόμενος-μάρτυρας-περιγράφει-737891

Ηρωίνη μοίραζε στα 12 του ο Joey O’Callaghan, άλλο ένα αγόρι που επιστράτευσε ως βαποράκι του δυτικού Δουβλίνου ένας διαβόητος ιρλανδός μαφιόζος.

Και τον προόριζε για μια ζωή εγκλήματος, δείχνοντάς του από νωρίς το σκοτεινό πρόσωπο της ζωής. Ο Joey πέρασε χρόνια και χρόνια να του δίνουν διά της βίας κοκαΐνη και ηρωίνη, να τον κακοποιούν σωματικά και σεξουαλικά, ακόμα και σφαίρα έφαγε από τον αδίστακτο γκάγκστερ Brian Kenny.

«Joey τα χείλη» τον φώναζε ο μεγαλοκακοποιός, που τον άρπαξε και τον ανάγκασε να ζει σε ένα εξοχικό κρησφύγετό του, βιάζοντάς τον μέσα σε στοίβες από όπλα και κλοπιμαία.

Ο μικρός δεν είχε διέξοδο, θα τον σκότωνε αν έφευγε. Κι όμως, όταν ο Kenny δολοφόνησε άλλον έναν άνθρωπο, ο μικρός έσπασε τη σιωπή του και πήγε στην αστυνομία.

Τα πειστήρια που προσκόμισε έφεραν τον Kenny και έναν ακόμα μαφιόζο (Thomas Hinchon) πίσω από τα κάγκελα, κάνοντας τον 19χρονο Joey τον νεότερο ποτέ Βρετανό που μπήκε σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.

Τώρα, δύο σχεδόν δεκαετίες αργότερα, ο 35χρονος πια Joey τα γράφει όλα σε ένα βιβλίο που θα κυκλοφορήσει τις επόμενες μέρες. Και έδωσε και μια συνέντευξη στην εφημερίδα «Sun» για το πώς είναι να ζεις σαν «φάντασμα», με τον μόνιμο φόβο ότι κάποια στιγμή θα τον βγάλουν από τη μέση.

Ακόμα και για ψώνια βγαίνει με το αλεξίσφαιρο γιλέκο, φορώντας πάντα καπέλο και μάσκα. Και θυμάται ακόμα όσα τραγικά έζησε στα χέρια του κακοποιού.

Δουλειά γαλατά πρότεινε στον μικρό στα 12 του ο μαφιόζος και εκείνος ήταν πολύ χαρούμενος. Σύντομα όμως το γάλα έγινε ηρωίνη, που την άφηνε στα γραμματοκιβώτια των πελατών.

Αν έκανε μάλιστα να μιλήσει, τότε μια καλή ποσότητα ηρωίνης θα βρισκόταν στο αμάξι της μαμάς του.

Αργότερα άρχισε να τον ναρκώνει με υπνωτικά και ναρκωτικά και να τον κακοποιεί σεξουαλικά. Τον έκλεισε σε ένα περιφραγμένο και φρουρούμενο κρησφύγετο και τον βίαζε καθημερινά.

Όλα άλλαξαν το 2004, όταν ο Kenny και ο συνεργός του Hinchon σκότωσαν έναν 25χρονο στο Δουβλίνο. Ο μικρός ήταν αυτόπτης μάρτυρας και βρήκε τη δύναμη να πάει στην αστυνομία.

newsbeast.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου