ΔΙΕΘΝΗ

Με έντεκα ημέρες καθυστέρηση θ’ ανοίξουν τελικά τα σχολεία στη Νέα Υόρκη

με-έντεκα-ημέρες-καθυστέρηση-θ-ανοίξ-736658

Τα δημόσια σχολεία της Νέας Υόρκης, το μεγαλύτερο σχολικό σύστημα των ΗΠΑ, θα καθυστερήσουν την έναρξη των μαθημάτων τους κατά 11 ημέρες, ανοίγοντας στις 21 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο μιας συμφωνίας με τα εκπαιδευτικά συνδικάτα που ασκούσαν πίεση για λήψη πρόσθετων μέτρων ασφαλείας από τον κορονοϊό, ανακοίνωσε χθες ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάσιο.

Τα συνδικάτα, υπό την ηγεσία της Ενωμένης Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών (UFD), εξέφραζαν την ανησυχία τους ότι οι αρχές της πόλης έσπευσαν να ξεκινήσουν την προγραμματισμένη έναρξη της σχολικής χρονιάς στις 10 Σεπτεμβρίου χωρίς να λάβουν επαρκή μέτρα για την προστασία των δασκάλων, των μαθητών και του προσωπικού από μολύνσεις.

Όμως, στην ανακοίνωση της συμφωνίας, ο ντε Μπλάσιο συνοδευόταν από τους επικεφαλής των συνδικάτων που δήλωσαν ότι αντιμετωπίστηκαν οι ανησυχίες τους για τα θέματα υγείας και ασφάλειας.

«Αυτό που συμφωνήσαμε είναι να διασφαλίσουμε ότι εφαρμόζονται τα υγειονομικά μέτρα, για να δοθούν εγγυήσεις ότι υπάρχει χρόνος για την κατάλληλη προετοιμασία για τους εκπαιδευτικούς μας», δήλωσε ο δήμαρχος της αμερικανικής μητρόπολης σε συνέντευξη Τύπου.

Ο πρόεδρος του συνδικάτου UFT Μάικλ Μάλγκρου τον περασμένο μήνα απείλησε με απεργία, ενέργεια παράνομη σύμφωνα με την πολιτειακή νομοθεσία, αν τα σχολεία δεν εφάρμοζαν ένα αυστηρό σχέδιο για τεστ για COVID-19 και άλλα μέτρα ασφαλείας.

Δίπλα στον ντε Μπλάσιο, ωστόσο, ο Μάλγκρου χαιρέτισε τη συμφωνία.

«Οι ιατροί εμπειρογνώμονες έχουν εγκρίνει αυτό το σχέδιο, και τώρα μπορούμε να πούμε ότι το δημόσιο σχολικό σύστημα της Νέας Υόρκης έχει τις πιο επιθετικές πολιτικές και τη μεγαλύτερη διασφάλιση οποιουδήποτε σχολικού συστήματος στην Αμερική», δήλωσε ο Μάλγκρου, του οποίου το συνδικάτο εκπροσωπεί 133.000 δασκάλους και άλλους εκπαιδευτικούς.

newsbeast.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου