ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν: «Για μας το ΡΚΚ είναι το ίδιο με το Ισλαμικό Κράτος»

ερντογάν-για-μας-το-ρκκ-είναι-το-ίδιο-73561

Με το Ισλαμικό Κράτος εξίσωσε ο Ερντογάν το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (ΡΚΚ). «Για μας, το ΡΚΚ είναι το ίδιο με το ISIS», είπε ο τούρκος πρωθυπουργός μιλώντας σε δημοσιογράφους που επέκριναν την κυβέρνηση επειδή δεν βοηθάει τους Κούρδους της Συρίας να υπερασπιστούν την πόλη Κόμπανι, κοντά στα τουρκικά σύνορα, η οποία πολιορκείται από τζιχαντιστές.

Οι Κούρδοι της Συρίας κάνουν επανειλημμένως εκκλήσεις για βοήθεια λόγω των επιθέσεων που δέχεται το Κόμπανι και τα κουρδικά χωριά της γύρω περιοχής. Προειδοποιούν ότι θα γίνει σφαγή αμάχων αν η πόλη πέσει στα χέρια των τζιχαντιστών.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επέκρινε όσους συνδέουν την κρίση στο Κόμπανι με τις διαπραγματεύσεις μεταξύ τουρκικής κυβέρνησης και ΡΚΚ για να λυθεί το κουρδικό στην Τουρκία. Ο φυλακισμένος ηγέτης του ΡΚΚ Αμπντουλάχ Οτσαλάν προειδοποίησε ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες θα καταρρεύσουν αν το ISIS αφεθεί να σφάξει τους κατοίκους του Κόμπανι.

«Ορισμένοι επισκέπτονται το Κόμπανι και λένε ότι δέχεται επίθεση και ότι η Τουρκία δεν κάνει τίποτα για να βοηθήσει. Αλλά πού καταφεύγει όλος αυτός ο κόσμος από το Κόμπανι; Καταφεύγει στην Τουρκία και η Τουρκία τον φιλοξενεί», είπε ο Ερντογάν σύμφωνα με την εφημερίδα «Ζαμάν» αναφερόμενος στους 150.000 πρόσφυγες που έχουν περάσει στην Τουρκία από το Κόμπανι τις δυο τελευταίες εβδομάδες, ενίοτε συγκρουόμενοι με τους τούρκους στρατιώτες για να ανοίξουν τα σύνορα.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου