ΔΙΕΘΝΗ

Αστυνομικός που είχε παίξει σε ντοκιμαντέρ ήταν παιδόφιλος που κυνηγούσαν οι Αρχές

αστυνομικός-που-είχε-παίξει-σε-ντοκιμ-735017

Βρετανός αστυνομικός που ήταν μάλιστα παλιός τηλεοπτικός αστέρας, έχοντας πρωταγωνιστήσει σε σειρά ντοκιμαντέρ, αποδείχτηκε τελικά πως ήταν ο παιδόφιλος που κυνηγούσε η αστυνομία του Στάφορντσαϊρ.

Ο 54χρονος Lee Tatton είχε παίξει σε ένα true crime ντοκιμαντέρ της αγγλικής τηλεόρασης το 2016 (Cops UK: Bodycam Squad) παρέχοντας χορταστικές ματιές στη μάχη του με το έγκλημα.

Τώρα όμως τόσο η καριέρα όσο και η ζωή του έχουν καταστραφεί, καθώς ομολόγησε πρόσφατα μια σειρά από αδικήματα παιδοφιλίας στο δικαστήριο του Μπέρμιγχαμ.

Τον συνέλαβαν οι δικοί του τον Δεκέμβριο του 2019, το τμήμα δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος συγκεκριμένα (Operation Safenet), καθώς η online δράση του δεν άφηνε περιθώρια αμφιβολίας για τις κινήσεις του. Ο Tatton «ψάρευε» ανήλικα στο ίντερνετ.

Ένοχος δήλωσε στο δικαστήριο για την προσπάθειά του να συνάψει ερωτικές σχέσεις με ένα παιδί, αλλά και για το παιδοφιλικό υλικό που βρέθηκε στην κατοχή του.

Ο πρώην διοικητής του, Scott Green, σχολίασε σχετικά: «Οι πράξεις του Tatton είναι απαράδεκτες και έχουν προκαλέσει βλάβες και αγωνία στους ίδιους ανθρώπους που οφείλουμε να προστατεύουμε και να κρατάμε ασφαλείς».

Η ποινή του θα ανακοινωθεί τον Νοέμβριο.

newsbeast.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου