ΔΙΕΘΝΗ

Κορονοϊός: Το τεράστιο ποσό που μάζεψε η αστυνομία της Μελβούρνης από πρόστιμα για την καραντίνα

κορονοϊός-το-τεράστιο-ποσό-που-μάζεψε-734021

Η Βικτόρια είναι η μικρότερη σε έκταση από τις 6 πολιτείες της Αυστραλίας, διαθέτοντας έναν πληθυσμό της τάξης των 6,5 εκατ. κατοίκων.

Στη Μελβούρνη ζει το 70% όλων αυτών και από κει προέρχεται το μεγαλύτερο ποσοστό των 2,9 εκατ. δολαρίων σε πρόστιμα που βεβαίωσε η αστυνομία για μη τήρηση των μέτρων του κορονοϊού τον Αύγουστο!

Από τη στιγμή που υιοθετήθηκαν αυστηρότερα μέτρα στις 2 Αυγούστου, οι κάτοικοι της Μελβούρνης συμβουλεύονταν να μένουν όσο περισσότερο μπορούσαν στο σπίτι.

Το βράδυ απαγορευόταν οι βόλτες, η γυμναστική επιτρεπόταν μόλις για μία ώρα την ημέρα, δεν μπορούσες να δεις συγγενείς και φίλους και η μάσκα ήταν υποχρεωτική.

Πρόστιμο πλήρωνες αν σε έπιαναν σε απόσταση μεγαλύτερη των 5 χιλιομέτρων από το σπίτι σου ή αν κυκλοφορούσες μεταξύ 8:00 το βραδάκι και 5:00 τα ξημερώματα.

Όπως μεταδίδει το ABC, 1.762 άνθρωποι πλήρωσαν το τσουχτερότερο πρόστιμο των 1.652 δολαρίων Αυστραλίας για παραβίαση της βραδινής απαγόρευσης κυκλοφορίας.

«Ο πιο συχνός λόγος για την παραβίαση της βραδινής καραντίνας είναι γιατί ο κόσμος βγαίνει έξω να πάρει takeaway φαγητό», δήλωσε ο διοικητής της αστυνομίας Rick Nugent.

Κάπου 5.800 πρόστιμα βεβαιώθηκαν μέσα σε έναν μήνα στην πολιτεία της Βικτόρια, μεταξύ αυτών και 900 για έλλειψη μάσκας.

newsbeast.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου