ΔΙΕΘΝΗ

Βίντεο δείχνει την Μπουμεντιάν να φτάνει στην Κωνσταντινούπολη

βίντεο-δείχνει-την-μπουμεντιάν-να-φτά-733403

Ένα νέο βίντεο κλειστού κυκλώματος δόθηκε στη δημοσιότητα και δείχνει την 26χρονη Χαγιάτ Μπουμεντιάν να φτάνει στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης στις 2 Ιανουαρίου. Η ίδια φέρεται να βρίσκεται πλέον να βρίσκεται στη Συρία και αναζητείται ως μέλος του «πυρήνα Κουασί» που βρίσκεται πίσω από το τριήμερο τρόμου στο Παρίσι.

Ο τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε πεί ότι η Μπουμεντιάν πέρασε σε συριακό έδαφος στις 8 Ιανουαρίου. Έφτασε στην Κωνσταντινούπολη από τη Μαδρίτη στις 2 Ιανουαρίου.

H φωτογραφία της είχε δοθεί στη δημοσιότητα από την γαλλική εισαγελία το μεσημέρι της Παρασκευής, μαζί με εκείνη του Αμεντί Κουλιμπαλί.

Ο Κουλιμπαλί είναι ο ένοπλος στο εβραϊκό σούπερμαρκετ που σκοτώθηκε στην επέμβαση της αστυνομίας, και η Μπουμεντιάν η σύντροφός του.

Οι φωτογραφίες τους είχαν αρχικά δοθεί στη δημοσιότητα σχετικά με την δολοφονία της αστυνομικού στη Μονρούζ την Πέμπτη.

Τελικά, έχει προκύψει ότι ο Κουλιμπαλί -ο οποίος δήλωσε μέλος της τζιχαντιστικής ISIS και θεωρείται ότι συνεργαζόταν με τους αδελφούς Κουασί, που έκανε την επίθεση στο Hebdo- σχετίζεται και με τρίτο περιστατικό εκείνες τις ημέρες. Το όπλο του είχε χρησιμοποιηθεί σε επίθεση σε πεζό την Τετάρτη σε νότιο προάστιο του Παρισιού.

Newsroom ΔΟΛ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου