ΔΙΕΘΝΗ

Κατάρες φανατικών μουσουλμάνων σε Πακιστάν και Ιράν για Γαλλία και το περιοδικό Charlie Hebdo

κατάρες-φανατικών-μουσουλμάνων-σε-πα-730714

Ογκώδεις διαδηλώσεις φανατικών μουσουλμάνων πραγματοποιήθηκαν για μία ακόμα ημέρα στο Πακιστάν και στο Ιράν. Χιλιάδες μουσουλμάνοι συγκεντρώθηκαν να διαμαρτυρηθούν για την αναδημοσίευση των σκίτσων του Μωάμεθ από το σατιρικό γαλλικό περιοδικό Charlie Hebdo την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου με αφορμή της έναρξης της δίκης των τρομοκρατών που αιματοκύλησαν τα γραφεία του περιοδικού το 2015.

Συνθήματα εκδίκησης σε βάρος της Γαλλίας

Οι διαδηλώσεις στο Πακιστάν ξεκίνησαν την περασμένη Πέμπτη, μία ημέρα μετά την αναδημοσίευση των σκίτσων, προσελκύοντας μεγάλα πλήθη αφοσιωμένων Μουσουλμάνων για να καταδικάσουν τις γελοιογραφίες. Ακούστηκαν συνθήματα εκδίκησης σε βάρος της ηγεσίας του περιοδικού αλλά και της Γαλλίας συνολικά. Χθες το ισλαμικό κόμμα του Πακιστάν διοργάνωσε άλλη μία μεγάλη διαδήλωση στην Πεσαβάρ. Υπολογίζεται πως πάνω από 10.000 μουσουλμάνοι συμμετείχαν στην εκδήλωση χωρίς φυσικά να τηρούνται τα μέτρα κατά του κορονοϊού. Μάλιστα το πλήθος συγκεντρώθηκε από νωρίς το πρωί και έκανε ολονυκτία μέχρι το πρωί της Τετάρτης.

«Δεν θα είναι αδικαιολόγητη η αντίδραση»

«Εάν οι μη μουσουλμάνοι χρησιμοποιούν ισλαμικά σύμβολα για να διαπράξουν βλάσφημες πράξεις, η αντίδραση του λαού μας δεν πρέπει να κηρυχθεί αδικαιολόγητη», δήλωσε ο αρχηγός του κόμματος, Maulana Fazl-ur-Rahman.

Η απόφαση του περιοδικού πυροδότησε επίσης μια οργισμένη αντίδραση σε άλλες μουσουλμανικές χώρες. Την Τρίτη, ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Ayatollah Ali Khamenei χαρακτήρισε την επανεμφάνιση των προσβλητικών εικόνων ως «ασυγχώρητη αμαρτία», προσθέτοντας ότι δείχνει ξεκάθαρα «εχθρότητα και κακόβουλη μνησικακία» εναντίον του Ισλάμ..

Η Charlie Hebdo επανακυκλοφόρησε τα αμφιλεγόμενα σκίτσα σηματοδοτώντας την έναρξη της δίκης 14 υπόπτων, που συνδέονται με τις επιθέσεις του 2015 στα γραφεία του περιοδικού και στο σούπερ μάρκετ Hyper Cacher που συνολικά κόστισε τη ζωή σε 17 ανθρώπους.

[ethnos.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου