ΔΙΕΘΝΗ

«Φρεσκαρίστηκε» η Le Monde: Σκοπός η διασύνδεση με τη διαδικτυακή έκδοση

φρεσκαρίστηκε-η-le-monde-σκοπός-η-διασύνδε-72347

H γαλλική εφημερίδα Le Monde κυκλοφόρησε τη Δευτέρα με ανανεωμένη εμφάνιση στην έντυπη έκδοσή της: τα κύρια χαρακτηριστικά της νέας εμφάνισής της είναι τα λιγότερα άρθρα με μεγαλύτερη γραμματοσειρά, οι αποκλειστικότητες καθώς και τα σχόλια και οι αναλύσεις. Σκοπός είναι η έντυπη μορφή της εφημερίδας να αλληλοσυμπληρώνεται με τη διαδικτυακή της έκδοση.

Χωρίς να επιδιώκει ριζοσπαστικές αλλαγές στις συνήθειες των αναγνωστών της, η Le Monde τροποποίησε τη μακέτα της με απαλές πινελιές. Ανάμεσα στις καινοτομίες είναι ότι η εφημερίδα δημοσιεύει στην τελευταία σελίδα του κεντρικού σώματος το κύριο της άρθρο.

Η ενότητα με τις γνώμες και τις αναλύσεις έχουν μεταφερθεί στις κεντρικές σελίδες και υιοθετούνται δύο νέες καθημερινές ολοσέλιδες ενότητες: μία επικεντρωμένη στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και άλλη μία για την πληροφορική.

«Η εποχή που μια νέα μορφή θα μας έφερνε 10.000 ή 20.000 επιπλέον αναγνώστες έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Όμως, την ίδια στιγμή πρέπει να σταθεροποιήσουμε τον αριθμό των φύλλων (που πωλούμε), καθώς η έντυπη έκδοση συνεχίζει να εισφέρει το 80% των εσόδων του ομίλου, έναντι ενός 15% που εισφέρει η ψηφιακή έκδοση» εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο την περασμένη εβδομάδα ο διευθυντής της εφημερίδας Ζιλ βαν Κοτ.

Η ψηφιακή έκδοση της εφημερίδας έφερε έσοδα 25 εκατομμυρίων ευρώ το 2013.

Η εφημερίδα, που πρόσκειται στην κεντροαριστερά, προχωρά σε αλλαγές όσον αφορά και τη σύνθεση της σύνταξής της, με τη μεταφορά 29 θέσεων κατά μείζονα λόγο στην ψηφιακή της έκδοση, διατηρώντας πάντως σταθερό το δυναμικό της (400 δημοσιογράφοι).

tanea.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου