ΔΙΕΘΝΗ

Θύελλα για το εξώφυλλο περιοδικού με τον Τσαρνάεφ

θύελλα-για-το-εξώφυλλο-περιοδικού-με-τ-721337

Σάλο έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ το εξώφυλλο του αυγουστιάτικου τεύχους του μουσικού περιοδικού Rolling Stone, στο οποίο απεικονίζεται ο 19χρονος βομβιστής του μαραθωνίου της Βοστόνης, Τζοχάρ Τσαρνάεφ

Το τεύχος θα κυκλοφορήσει στις 3 Αυγούστου και η συντάκτρια κάνει μία εκτενή αναφορά στη ζωή του νεαρού τρομοκράτη, με λεπτομέρειες από την παιδική του ηλικία, τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις και τι μπορεί να οδήγησε σε αυτές τις επιθέσεις.

Οπως αναφέρει το ίδιο το περιοδικό στον ιστότοπό του, η συντάκτρια χρειάστηκε δύο μήνες συνεντεύξεων από δεκάδες πηγές, όπως παιδικούς και σχολικούς φίλους του Τζοχάρ, γείτονες, νομικούς- πολλοί εκ των οποίων μιλούσαν πρώτη φορά για την υπόθεση- προκειμένου να δώσει μία «καθηλωτική και σπαραξικάρδια» αναφορά για το πώς ένα χαριτωμένο παιδί μεταμορφώθηκε σε ένα τέρας.

Παρά το γεγονός, όμως, ότι το περιοδικό δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη, έχει προκαλέσει ήδη μεγάλο κύμα αντιδράσεων.

Η διπλή βομβιστική επίθεση που πραγματοποίησαν τον περασμένο Απρίλιο οι αδελφοί Τσαρνάεφ στο Μαραθώνιο της Βοστόνης στοίχισαν τη ζωή τριών ανθρώπων, ενώ 260 τραυματίστηκαν. Ο μεγαλύτερος αδελφός του, Ταμερλάν Τσαρνάεφ, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια καταδίωξης από τα πυρά των αστυνομικών, ενώ ο Τζοχάρ κατάφερε να επιζήσει και εντοπίστηκε σε μία βάρκα, όπου είχε κρυφτεί.

ethnos.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου