AROUND THE WEB

Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων «εκτέλεσε πολιτικό του αντίπαλο ρίχνοντάς τον τροφή σε κροκόδειλο»

ο-πρόεδρος-των-φιλιππίνων-εκτέλεσε-π-713296

Στην πολύ σοβαρή καταγγελία ότι ο ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε είχε διατάξει τη θανάτωση των πολιτικών του αντιπάλων όταν ήταν δήμαρχος της πόλης Νταβάο, προχώρησε σήμερα πρώην μέλος της «ομάδας θανάτου», σύμφωνα με το BBC.

Ο Έντγκαρ Ματομπάτο δήλωσε κατά τη διάρκεια ακρόασης ότι μέσα σε διάστημα 25 ετών ο ίδιος και άλλοι εκτέλεσαν περίπου 1.000 ανθρώπους, ενώ έδωσε φρικιαστικές λεπτομέρειες για τον τρόπο που πραγματοποιήθηκαν αυτές οι εκτελέσεις: μία από αυτή περιελάμβανε τη ρίψη ενός εκ των θυμάτων ως τροφή σε κροκόδειλο.

Ο εκπρόσωπος του Ντουτέρτε απέρριψε ασφαλώς αυτές τις καταγγελίες, λέγοντας ότι οι έρευνες εκείνην την εποχή εναντίον του δημάρχου δεν είχαν καταλήξει πουθενά.

Ο 57χρονος Ματομπάτο κατέθεσε πως η κύρια υποχρέωση της ομάδας θανάτου ήταν η εκτέλεση εμπόρων ναρκωτικών, βιαστών και δολοφόνων, ωστόσο οι πολιτικοί αντίπαλοι των πολιτικών «εχθρών» του τότε δημάρχου ήταν επίσης μια από τις αρμοδιότητές τους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγονται ανάλογες καταγγελίες εις βάρος του νέου προέδρου των Φιλιππίνων, ο οποίος πριν λίγες ημέρες απασχόλησε και πάλι την επικαιρότητα όταν επιτέθηκε φραστικά κατά του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Πηγή: BBC

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου