ΔΙΕΘΝΗ

Το Twitter μήνυσε τις ΗΠΑ για να μπορεί να δημοσιεύει «αναφορά διαφάνειας»

το-twitter-μήνυσε-τις-ηπα-για-να-μπορεί-να-δημ-70525

Αγωγή εναντίον του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης και του FBI κατέθεσε το Twitter σε δικαστήριο στην Καλιφόρνια, στοχεύοντας να μπορεί να δημοσιεύει λεπτομερέστερες αναφορές σχετικά με τις πληροφορίες που του ζητείται να παραδώσει στις αμερικανικές αρχές.

Η αγωγή αφορά την «αναφορά διαφάνειας» που δημοσιεύει το Twitter και στην οποία καταγράφονται τα αιτήματα που δέχεται η εταιρεία από τις αμερικανικές Αρχές για να δώσει πληροφορίες χρηστών.

Στην τελευταία αναφορά διαφάνειας, τον Ιούλιο, το Twitter δεν μπορούσε να δημοσιεύσει τον ακριβή αριθμό των αιτημάτων καθώς κάτι τέτοιο απαγορεύεται (ακόμη κι αν είναι μηδενικός).

Σε ανακοίνωσή του, το Twitter αναφέρει ότι θεωρεί πως έχει το δικαίωμα βάσει του αμερικανικού Συντάγματος «να ανταποκρίνεται στις ανησυχίες των χρηστών και στις δηλώσεις αξιωματούχων της κυβέρνησης δίνοντας πληροφόρηση για το εύρος της επιτήρησης από τις κυβερνητικές υπηρεσίες».

Μετά την υπόθεση Σνόουντεν, οι περισσότεροι από τους «κολοσσούς» του Διαδικτύου, που τονίζουν ότι δίνουν πληροφορίες μόνο μετά από δικαστικές εντολές, επιμένουν σε αλλαγές της νομοθεσίας τους περιορίζει από το να δημοσιοποιούν λεπτομέρειες γύρω από τα αιτήματα που τους υποβάλλονται από τις αμερικανικές αρχές.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου