ΔΙΕΘΝΗ

Στους δρόμους της Πολωνίας 6 εκατομμύρια γυναίκες υπέρ των αμβλώσεων

στους-δρόμους-της-πολωνίας-6-εκατομμύρ-697936

Σχεδόν 6.000.000 άνθρωποι αναμένεται να συμμετέχουν σήμερα στην μεγάλη απεργία που γίνεται με στόχο τη διαμαρτυρία ενάντια στον προωθούμενο νόμο που προβλέπει καθολική απαγόρευση των αμβλώσεων.

Στην αποκαλούμενη «μαύρη διαμαρτυρία» αναμένεται να συμμετάσχουν κάτοικοι 60 πόλεων ενώ πολλές επιχειρήσεις έχουν εξαγγείλει ότι θα κλείσουν τα καταστήματά τους σε ένδειξη αλληλεγγύης.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου πραγματοποιήθηκαν πολλές εκδηλώσεις για το ίδιο θέμα, ενώ την αλληλεγγύη τους απέναντι στις Πολωνέζες αναμένεται να δείξουν γυναίκες και από αρκετές ακόμη ευρωπαϊκές χώρες.

Ο υπάρχων νόμος επιτρέπει στις γυναίκες της Πολωνίας, όπου το 87% του πληθυσμού είναι καθολικοί, να τερματίσουν την κύηση μόνο όταν η υγεία του εμβρύου ή της μητέρας βρίσκεται σε κίνδυνο ή όταν η εγκυμοσύνη είναι αποτέλεσμα βιασμού ή αιμομιξίας.

Αν ωστόσο περάσει ο προωθούμενος νόμος, όλες οι αμβλώσεις θεωρούνται πλέον έγκλημα και οι γυναίκες που προχωρούν σε αυτές θα αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως και πέντε χρόνων ενώ υπόλογοι απέναντι στον νόμο θα είναι και οι ιατροί που προχωρούν στην επέμβαση.

(ethnos.gr)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου