ΔΙΕΘΝΗ

Βέλγιο: 20χρονος φοιτητής πέθανε κατά τη διάρκεια τελετής μύησης σε αδελφότητα

βέλγιο-20χρονος-φοιτητής-πέθανε-κατά-τη-692964

Ένας 20χρονος φοιτητής από το Βέλγιο έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια τελετής μυήσης σε αδελφότητα.

Πιο συγκεκριμένα, ο 20χρονος Σάντα Ντία πέθανε, σύμφωνα με τους γιατρούς, από καρδιακή προσβολή που πιθανόν προήλθε από δηλητηρίαση μετά την κατανάλωση ισχυρής ποσότητας ιχθυέλαιου.

Η αστυνομία ερευνά το θάνατο του άτυχου φοιτητή και περιμένει τα αποτελέσματα της νεκροψίας για να διαπιστώσει αν επιβεβαιώνονται οι υποψίες των γιατρών περί «κατανάλωσης ιχθυέλαιου».

Ο 20χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέρρευσε κατά τη διάρκεια τελετής μύησης για την περιβόητη αδελφότητα – λέσχη «Reuzegom» που απευθύνεται σε πλούσιους φοιτητές του Πανεπιστημίου Λούβεν.

Η αδελφότητα «Reuzegom» η οποία χρονολογείται από το 1946, είναι γνωστή για τα περιβόητα πάρτι με σαμπάνια και τα πολυτελή ταξίδια στο εξωτερικό.

Ο 20χρονος φοιτητής φαίνεται ότι περνούσε τη διαδικασία εισαγωγής της αδελφότητας και γι’ αυτό τις τελευταίες μέρες ζούσε μαζί με άλλα 20 άτομα σε ένα ξύλινο σπίτι σε δάσος, όπου εκεί μαζί με τους υπολοίπους περνούσαν διάφορες δοκιμασίες από παλιά «στελέχη» της αδελφότητας, προκειμένου να γίνουν και αυτά μέλη της λέσχης.

Μία από αυτές τις δοκιμασίες φαίνεται ότι ήταν η κατανάλωση ιχθυέλαιου που αφότου την κατανάλωσαν, τους ζητήθηκε να γδυθούν εντελώς και να μείνουν γυμνοί στο δάσος, ενώ παράλληλα οι «παλιότεροι» τους περιέλουζαν με παγωμένο νερό.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 20χρονος μαζί με δύο άλλους συμφοιτητές του, άρχισαν να αισθάνονται δυσφορία μετά από αυτή τη διαδικασία, ενώ λίγη ώρα αργότερα ο άτυχος Ντία κατέληξε στο νοσοκομείο, όπου τον μετέφεραν οι συμφοιτητές τους.

Φοιτητές κατά τη διάρκεια της δοκιμασίας

Ο εισαγγελέας της υπόθεσης δήλωσε: «Οι ίδιοι οι διοργανωτές (της τελετής) τον έφεραν στο νοσοκομείο του Malle, όπου η κατάστασή του επιδεινώθηκε, με αποτέλεσμα ο άτυχος φοιτητής να μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Edegem».

«Ο κ. Dia εισήλθε σε κώμα και πέθανε μετά από καρδιακή προσβολή. Οι δύο άλλοι πρωτοετείς επέζησαν της δοκιμασίας αλλά εξακολουθούν να θεραπεύονται στο νοσοκομείο», πρόσθεσε ο εισαγγελέας.

Η οικογένεια του άτυχου φοιτητή κάνει έκκληση στους εισαγγελείς να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι της δολοφονίας του παιδιού τους, καθώς φοβούνται ότι μπορεί να υπάρξει συγκάλυψη των δραστών εξαιτίας της κοινωνικής τους τάξης και των οικογενειακών τους διασυνδέσεων.

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου