ΔΙΕΘΝΗ

Καλωσορίζει η Συρία την πρόταση της Ρωσίας

καλωσορίζει-η-συρία-την-πρόταση-της-ρω-683388

Η Συρία καλωσορίζει την πρόταση της Ρωσίας να τεθούν υπό διεθνή έλεγχο τα χημικά της όπλα, δήλωσε ο Σύριος υπουργός Εξωτερικών, Walid Al-Moualem, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

«Άκουσα προσεχτικά την ανακοίνωση του Sergei Lavrov. Σε σχέση με αυτό, σημειώνω πως η Συρία καλωσορίζει τη ρωσική πρωτοβουλία βασιζόμενη στις ανησυχίες της συριακής ηγεσίας για τις ζωές των συμπατριωτών μας και την ασφάλεια της χώρας μας,» δήλωσε ο Walid al-Muallem.

Νωρίτερα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov με δηλώσεις του υποστήριξε το αίτημα του Αμερικανού ομολόγου του John Kerry για παράδοση από τη Συρία των χημικών όπλων σε διεθνή έλεγχο και την καταστροφή τους.

«Δώσαμε την πρότασή μας στον υπουργό Εξωτερικών της Συρίας Walid al-Moallem και βασιζόμαστε σε μία γρήγορη, και ελπίζω, μία θετική απάντηση,» δήλωσε ο Lavrov σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση με τον Moallem.

Από την πλευρά του ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι η Συρία θα πρέπει να ενθαρρυνθεί να θέσει το χημικό της οπλοστάσιο υπό διεθνή έλεγχο, όμως υπογράμμισε ότι αυτή η συζήτηση δεν θα πρέπει να αποτελέσει μια τακτική αντιπερισπασμού.

«Αν η Συρία έθετε το χημικό της οπλοστάσιο υπό διεθνή έλεγχο, προφανώς θα ήταν ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός», είπε ο Κάμερον απευθυνόμενος στο βρετανικό κοινοβούλιο.

«Όμως πρέπει να προσέξουμε αυτό να μην αποτελέσει μια τακτική αντιπερισπασμού για να συζητήσουμε κάτι άλλο αντί για το πρόβλημα που βρίσκεται μπροστά μας», συμπλήρωσε ο βρετανός πρωθυπουργός.

capital.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου