ΔΙΕΘΝΗ

Ισημερινός: Παραιτήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών δύο εβδομάδες μετά τις ταραχές στις φυλακές

ισημερινός-παραιτήθηκε-ο-υπουργός-εσ-681033

Ο υπουργός Εσωτερικών του Ισημερινού Πατρίσιο Πασμίνιο παραιτήθηκε χθες Παρασκευή, σχεδόν δύο εβδομάδες μετά το ξέσπασμα ταραχών σε τέσσερις φυλακές όπου έχασαν τη ζωή τους συνολικά 79 άνθρωποι, γεγονός που προκάλεσε σοκ στη χώρα των Άνδεων.

«Είναι προσωπική απόφασή μου να υποβάλω την αμετάκλητη παραίτησή μου», ανέφερε ο κ. Πασμίνιο στην επιστολή που απηύθυνε στον πρόεδρο Λενίν Μορένο και μεταφόρτωσε στη ροή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Ο Πατρίσιο Πασμίνιο, επικεφαλής του υπουργείου από τον Νοέμβριο, πρόσθεσε χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες ότι «ανακρίνεται» για τον τρόπο που άσκησε τα καθήκοντά του.

Ανέφερε εξάλλου ότι διαγνώστηκε «για δεύτερη φορά» πως έχει μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό, κάτι που τον εκθέτει «σε τεράστιο κίνδυνο» και καθιστά «αδύνατο να συνεχίσει» να ασκεί τα καθήκοντά του.

Το κοινοβούλιο του Ισημερινού αξίωσε στην αρχή της εβδομάδας την καθαίρεση του υπουργού Εσωτερικών του επικεφαλής της αστυνομίας και του διευθυντή της υπηρεσίας φυλακών, μετά τις βίαιες ταραχές που ξέσπασαν στις φυλακές.

Ο πρόεδρος Μορένο χαρακτήρισε «βαρβαρότητα» την «εξόντωση» κρατουμένων σε συγκρούσεις «ανάμεσα σε συμμορίες κακοποιών». Ο κ. Πασμίνιο, μιλώντας στο κοινοβούλιο, είχε συνδέσει τις σφαγές αυτές με τη δράση «διεθνών» συμμοριών, χωρίς να κατονομάσει κάποια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου