ΔΙΕΘΝΗ

Δραματικό βίντεο: Χάος την ώρα που βόμβα χτυπά καταφύγιο στην Ουκρανία

δραματικό-βίντεο-χάος-την-ώρα-που-βόμβ-675803

Δραματικό βίντεο κυκλοφόρησε την Δευτέρα που δείχνει πανικόβλητους ανθρώπους να τρέχουν για να προστατευτούν κάτω από τραπέζια και καρέκλες σε ένα κοινοτικό εστιατόριο μετά από επίθεση με ρουκέτες από την ουκρανική κυβέρνηση.

Η επίθεση έγινε την στιγμή που οι άνθρωποι έκαναν εκτίμηση των ζημιών από προηγούμενο χτύπημα και τους δείχνει να τρέχουν πανικόβλητοι κάτω από τραπέζια.

Στο βίντεο που γύρισε και ανέβασε στο διαδίκτυο ο ανεξάρτητος δημοσιογράφος Πάτρικ Λάνκαστερ, δύο γυναίκες σπεύδουν να βρουν καταφύγιο στο Περβομάσκ, 70 χιλιόμετρα από το Λουγκάνσκ.

Η πόλη πρόσφατα βομβαρδίστηκε από επιθέσεις με ρουκέτες την ώρα που η Ουκρανία προσπαθεί να εκδιώξει τους φιλορώσους αυτονομιστές.

Μέσα από δάκρυα, μια γυναίκα ρωτά: «Γιατί συμβαίνει πάλι αυτό; Πότε θα τελειώσουν όλα;». Ο φίλος της, της επαναλαμβάνει συνεχώς να μην μιλά.

Τότε ένας άνδρας ,που δεν φαίνεται στο βίντεο φωνάζει «να μπουν όλοι στο κελάρι» και οι γυναίκες τρέχουν κατά μήκος της αυλής σε ένα αυτοσχέδιο καταφύγιο μέσα σε ένα σχολείο.

Δεν υπήρξαν αναφορές για απώλειες κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού. Τα επεισόδια έχουν κλιμακωθεί τις τελευταίες εβδομάδες στην Ουκρανία την ώρα που οι αντάρτες ξεκινούν νέα επίθεση. Εννέα Ουκρανοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί και άλλοι 26 τραυματίστηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με την κυβέρνηση της Ουκρανίας.

ethnos.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου