ΔΙΕΘΝΗ

Τα απίστευτα ρουσφέτια που ζητούν από το βρετανικό ΥΠΕΞ

τα-απίστευτα-ρουσφέτια-που-ζητούν-από-673376

Ορισμένες δημόσιες υπηρεσίες γίνονται κατά καιρούς αποδέκτες παράξενων αιτημάτων από τους πολίτες και όπως φαίνεται τα μέλη των διπλωματικών αποστολών ανά τον κόσμο έχουν πολλές ιστορίες να διηγηθούν.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας, ανάμεσα στα πολλά και σοβαρά προβλήματα που κλήθηκαν να διαχειριστούν οι πρεσβείες και τα προξενείας της χώρας ανά τον κόσμο, υπήρξαν και περιστατικά που προκαλούν αρκετά χαμόγελα.

Πολωνοί βρικόλακες;

Πάρτε για παράδειγμα τον Βρετανό πολίτη που βρισκόταν στην Πολωνία και επρόκειτο να βγει με μία Πολωνέζα η οποία τον ρώτησε για την ομάδα αίματός του. Θεώρησε σωστό να καλέσει την πρεσβεία και να ζητήσει διαβεβαιώσεις ότι δεν υπάρχουν βρικόλακες στην Πολωνία. Υποθέτουμε πως για καλό και για κακό πήγε στο ραντεβού με ένα δύο κεφάλια σκόρδο στην τσέπη.

Μία γάτα δίχως τρόπους

Σε μία άλλη περίπτωση στα Κανάρια Νησιά, ένας Βρετανός πολίτης κάλεσε εξοργισμένος την τοπική διπλωματική αποστολή διότι μία γάτα είχε λερώσει το κρεβάτι του στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε. Ο πολίτης ζήτησε την παρέμβαση της πρεσβείας, η οποία ωστόσο δήλωσε αναρμόδια στο να μάθει τρόπους στο συμπαθές αιλουροειδές.

Λουκάνικα για χορτοφάγους

Σίγουρα δεν θέλουμε να είμαστε στη θέση του υπαλλήλου της βρετανικής αποστολής στο Νέο Δελχί όταν σήκωσε το τηλέφωνο και από την άλλη άκρη της γραμμής άκουσε έναν Ινδό να ζητά πληροφορίες για το πώς μπορεί να προμηθευτεί λουκάνικα για χορτοφάγους. Όπως εξήγησε, κάποιοι τον είχαν διαβεβαιώσει πως η βρετανική αποστολή πουλάει τα συγκεκριμένα λουκάνικα.

Σε άλλα περιστατικά, διπλωμάτες έμειναν μάλλον άναυδοι όταν συμπατριώτες τους ζήτησαν πληροφορίες για την υπόθεση της ταινίας Braveheart και για το ποιοι μετέχουν στο τηλεοπτικό σόου “Strictly Come Dancing” του BBC.

«Μετά λύπης μου επιβεβαιώνω πως το Φόρειν Οφις δεν είναι σε θέση να προσφέρει συμβουλές για βρικόλακες, απείθαρχες γάτες, πρόσωπα που μετέχουν σε τηλεοπτικά σόου και δυστυχώς εξακολουθούμε να μην είμαστε σε θέση να προσφέρουμε χορτοφαγικά λουκάνικα» ανέφερε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών επιστρατεύοντας το διάσημο βρετανικό φλέγμα.

Στην πιο σοβαρή πλευρά των πραγμάτων, οι 270 βρετανικές διπλωματικές αποστολές ανέφεραν πως στη διάρκεια του 2018 διαχειρίστηκαν 330.000 τηλεφωνικές κλήσεις από Βρετανούς πολίτες. Περίπου 5.000 ζήτησαν συνδρομή μετά τη σύλληψή τους από τοπικές αρχές, ενώ 3.500 ζήτησαν βοήθεια μετά τη μεταγωγή τους σε νοσοκομεία, ενώ δεκάδες χιλιάδες αναζήτησαν βοήθεια για προβλήματα που αντιμετώπιζαν σχετικά με τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα.

[economistas.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου