ΔΙΕΘΝΗ

H Κίνα ζητεί χείρα βοηθείας από τις ΗΠΑ για την ασφάλεια στο διαδίκτυο

h-κίνα-ζητεί-χείρα-βοηθείας-από-τις-ηπα-67110

Η Κίνα ζητάει την ενίσχυση της συνεργασίας με τις ΗΠΑ για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο, αλλά και την αντιμετώπιση τρομοκρατικών απειλών, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Κινέζος υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας, στον διευθυντή του FBI, που πραγματοποιεί επίσκεψη στο Πεκίνο.

Στη συνάντηση που είχαν στην κινεζική πρωτεύουσα, ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας, Γκούο Σενγκούν, είπε στο διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ ότι η Κίνα ενδιαφέρεται ν’ αναπτύξει πλαίσιο αμοιβαίας στρατηγικής εμπιστοσύνης με τις ΗΠΑ, βασισμένο στον κοινό σεβασμό των πιο σημαντικών συμφερόντων της κάθε χώρας, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων, Xinhua.

Οι δύο χώρες πρέπει “να ενισχύσουν τη συνεργασία τους στους τομείς της ασφάλειας στο Διαδίκτυο, αλλά και της αντιμετώπισης τρομοκρατικών απειλών,” φέρεται να είπε ο Γκούο.

Από την πλευρά του, ο Κόμεϊ τόνισε ότι οι ομοσπονδιακές αρχές ασφάλειας των ΗΠΑ ενδιαφέρονται να οικονομήσουν με την Κίνα, μία ρεαλιστική συνεργασία, χωρίς να γνωστοποιηθούν περισσότερες λεπτομέρειες.

Το “χάκινγκ” αποτελεί πραγματικό σημείο προβληματισμού στο πλαίσιο των σχέσεων μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι ο ίδιος και ο Κινέζος ομόλογός του, Ξι Ζινπίνγκ έχουν συμφωνήσει πως καμία από τις δύο κυβερνήσεις δε θα υποστηρίξει εις γνώσιν της, την κλοπή επιχειρηματικών μυστικών στον κυβερνοχώρο, προς όφελος των δικών της, επιχειρήσεων.

Από την πλευρά του, το Πεκίνο επιζητεί την ανάπτυξη πλαισίου αντιτρομοκρατικής συνεργασίας με τη Δύση, με τις δυτικές κυβερνήσεις ν’ αντιδρούν επιφυλακτικά, φοβούμενες επιπλοκές από ενδεχόμενη παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων στην Κίνα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου