ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Δύο αστυνομικοί νεκροί σε περιοχή που διαδήλωναν Κούρδοι

τουρκία-δύο-αστυνομικοί-νεκροί-σε-περ-66841

Δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν και ένας αξιωματικός της αστυνομίας τραυματίστηκε σε επίθεση που σημειώθηκε σήμερα στην επαρχία Μπινγκιόλ της ανατολικής Τουρκίας, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι CNN Türk και επικαλείται το Reuters.

Ο ένας αστυνομικός σκοτώθηκε επί τόπου ενώ ο δεύτερος άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε. Ο αξιωματικός, που σύμφωνα με το κανάλι ήταν ο βασικός στόχος της επίθεσης, έχει τραυματιστεί σοβαρά.

Οι τρεις αστυνομικοί δέχτηκαν επίθεση στο κέντρο της πόλης ενώ επιθεωρούσαν τα καταστήματα που υπέστησαν ζημιές κατά τις διαδηλώσεις που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή με κύριο αίτημα την παροχή βοήθειας στους Κούρδους που μάχονται τους ισλαμιστές στο Κομπάνι της Συρίας.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για την υπόθεση αυτή, ενώ καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

Σημειώνεται πως τουλάχιστον 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν στα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν στις διαδηλώσεις σε όλη την Τουρκία. Οι αρχές ανέπτυξαν στρατό και άρματα για να αποκαταστήσουν την τάξη, ενώ σε πέντε επαρχίες επιβλήθηκε απαγόρευση της κυκλοφορίας.

tanea.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου