ΔΙΕΘΝΗ

Γυναίκες πουλάνε τα μαλλιά τους για εξτένσιονς προκειμένου να ζήσουν

γυναίκες-πουλάνε-τα-μαλλιά-τους-για-εξ-667636

Τον εξαναγκασμό των γυναικών στη Βενεζουέλα, που πουλάνε ακόμα και τα μαλλιά τους για να εξασφαλίσουν πάνες για τα παιδιά τους, αποτύπωσε το Αl Jazeera.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεκάδες είναι οι γυναίκες που καθημερινά ταξιδεύουν μέχρι την Κολομβία προκειμένου να χαρίσουν τα μαλλιά τους, έτσι ώστε να εξασφαλίσουν έστω τις πάνες που χρειάζονται τα μωρά τους στην παιδική ηλικία. Το βίντεο καταγράφει τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης που επικρατούν στη χώρα, με τους κατοίκους να αγωνίζονται ακόμη και για τα απολύτως απαραίτητα.

«Το κάνουμε από ανάγκη αλλά μας κακομεταχειρίζονται. Νιώθω ότι με έκλεψαν» υποστηρίζει γυναίκα στην κάμερα. Με άφησαν τελείως φαλακρή ενώ περιγράφει για τα όσο έζησε έτσι ώστε να εξασφαλίσει τα απαραίτητα για τα παιδιά της.

Η αμοιβή για τα μαλλιά είναι 20 δολάρια τα οποία στη συνέχεια οι κουρείς πουλάνε προς 100 δολάρια σε ινστιτούτα ομορφιάς. Αυτό γίνεται γιατί λόγω της ισοτιμίας με το μπολιβάρ (το ένα μπολιβάρ έχει ισοτιμία 0,01 δολάριο) μπορούν εξασφαλίζοντας αυτά τα χρήματα να πάρουν τα απαραίτητα.

«Χθες έπεισα έτσι 30 γυναίκες», εξηγεί ένας μεσάζοντας.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου