ΔΙΕΘΝΗ

Πρώτη απευθείας πτήση από την Τουρκία στη Λάρνακα

πρώτη-απευθείας-πτήση-από-την-τουρκία-667403

Για απευθείας πτήση από την Τουρκία και την Τραπεζούντα στη Λάρνακα, την πρώτη που πραγματοποιείται από το 1974, γράφει ο τ/κ Τύπος αναφερόμενος στην άφιξη χθες της Τράπζονσπορ στην Κύπρο για τον αποψινό αγώνα με τον Απόλλωνα στο ΓΣΠ στο πλαίσιο του Γιουρόπα Λιγκ.

Η «Αφρίκα» γράφει για ένα ακόμη ταμπού που έπεσε και πως το αεροπλάνο που ανήκει στην εταιρεία Astra της Ελλάδας, ενώ αρχικά είχε ανακοινωθεί πως θα μετέβαινε από την Τραπεζούντα στη Ρόδο και από εκεί στη Λάρνακα, άλλαξε πορεία στον αέρα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πιλότος του αεροσκάφους ανακοίνωσε εν πτήση ότι αλλάζουν πορεία και το αεροπλάνο προσγειώθηκε απευθείας στη Λάρνακα. Ως αποτέλεσμα των πρωτοβουλιών του τουρκικού ΥΠΕΞ, προστίθεται, ο πιλότος, ενώ το αεροσκάφος ήταν στο αέρα ήρθε σε επικοινωνία με την κυβέρνηση της Κύπρου και μετά που πήρε θετική απάντηση, προσγείωσε την ομάδα στη Λάρνακα.

Στο αεροπλάνο, σημειώνεται, βρίσκονταν η αποστολή της Τράπζνοσπορ με 20 ποδοσφαιριστές, ο Πρόεδρος της ομάδας, Ιμπραχίμ Χατζιοσμάνογλου, μέλη του ΔΣ και δημοσιογράφοι. Η «Αφρίκα» γράφει ότι μέχρι τώρα οι πτήσεις από την Τουρκία δεν μπορούσαν να προσγειωθούν απευθείας στο αεροδρόμιο της Λάρνακας. Πρόκειται για την πρώτη φορά που κάτι τέτοιο συμβαίνει.

Και η «Χαβαντίς» έχει τίτλο «Από την Τραπεζούντα στη Λάρνακα» και γράφει ότι είναι η πρώτη φορά από το 1974 που πραγματοποιείται απευθείας πτήση από την Τουρκία στη Λάρνακα. Αναφέρει πως το ελληνικό αεροπλάνο που μετέφερε την ομάδα της Τράπζονσπορ μετά την αναχώρησή του και ενώ ήταν στο αέρα άλλαξε πορεία και προσγειώθηκε απευθείας στη Λάρνακα. Μέχρι τώρα, προσθέτει, δεν γίνονταν απευθείας πτήσεις από την Τουρκία στην «νότια Κύπρο», αλλά αυτή τη φορά με πρωτοβουλίες του τουρκικού ΥΠΕΞ δόθηκε η άδεια για προσγείωση και ο πιλότος ανακοίνωσε στους επιβάτες εν πτήση την αλλαγή και την προσγείωση απευθείας στη Λάρνακα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ενώ τις προηγούμενες φορές που η Τράπζονσπορ είχε έρθει στην Κύπρο για αγώνες περνούσε από αυστηρούς ελέγχους ασφαλείας και περίμενε 2 ώρες στο αεροδρόμιο, αυτή τη φορά πέρασαν από ειδική έξοδο χωρίς προβλήματα και κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας μεταφέρθηκαν με το λεωφορείο που τους ανέμενε στο ξενοδοχείο, όπου θα μείνουν μέχρι τη διεξαγωγή του αγώνα απόψε.

Η «Χαβαντίς» γράφει επίσης για ρατσιστικά σχόλια που αναγράφονται στο διαδίκτυο από οπαδούς του Απόλλωνα, όπως «Οι Τούρκοι θα πνιγούν στο αίμα των Ελλήνων», «Θα πληρώσουμε το χρέος μας στην ιστορία νικώντας σε αυτό το ματς. Και μετά θα πάρουμε την ρεβάνς στην Τραπεζούντα και έτσι θα ζήσουμε τη χαρά να πατήσουμε στα αστραφτερά ελληνικά χώματα».

Σε δηλώσεις του στη «Γενί Ντουζέν», ο λεγόμενος υπουργός εξωτερικών Οζντίλ Ναμί ανέφερε ότι μετά από επαφή που είχε με αρμόδιους του τουρκικού ΥΠΕΞ τού λέχθηκε ότι ήταν με πρωτοβουλία των Ελλήνων πιλότων που το αεροσκάφος άλλαξε πορεία εν πτήση. Δεν είναι, πρόσθεσε, θέμα του τουρκικού ΥΠΕΞ, όπως γράφτηκε σε κάποια ΜΜΕ, αλλά με πρωτοβουλία της αεροπορικής εταιρείας που ήρθε στη δημοσιότητα.

Όπως γράφει, το ιδιωτικό αεροσκάφος ελληνικής εταιρείας απογειώθηκε από την Τραπεζούντα στις 9.30 χθες το πρωί και κατά τη διάρκεια της πτήσης έγινε μια ανακοίνωση ότι δεν θα προσγειωθεί στη Ρόδο, αλλά στη Λάρνακα.

Η ιστοσελίδα «Κίπρις ποστασί» γράφει ότι το θέμα πήρε διαστάσεις, ειδικά μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης και πως ο απεσταλμένος αθλητικογράφος του NTV σε τηλεφωνική ανταπόκριση δήλωσε στο τουρκικό κανάλι πως ήρθαν απευθείας στη Λάρνακα. «Δεν σταματήσαμε στην Ελλάδα. Μας υποδέχθηκαν πολύ καλά», συμπλήρωσε.

ikypros.com

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου