ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Υπό κράτηση πέντε ανήλικοι για τη βεβήλωση του εβραϊκού κοιμητηρίου

γαλλία-υπό-κράτηση-πέντε-ανήλικοι-για-666263

Πέντε ανήλικοι συνελήφθησαν και προφυλακίσθηκαν στο πλαίσιο της έρευνας για τη βεβήλωση ενός εβραϊκού κοιμητηρίου στην ανατολική Γαλλία -το σοβαρότερο περιστατικό εδώ και 25 χρόνια-, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο εισαγγελέας της Σαβέρν.

Ένας εκ των ανηλίκων, που έχουν ηλικία μεταξύ 15 και 17 ετών, παραδόθηκε το πρωί της Δευτέρας στους αστυνομικούς, δήλωσε ο εισαγγελέας Φιλίπ Βανιέ. Κανένας από τους ανηλίκους, όλοι τους κάτοικοι της περιοχής, δεν είχε βεβαρημένο ποινικό μητρώο, διευκρίνισε ο ίδιος.

Τη βεβήλωση εκατοντάδων τάφων στη Σαρ-Ινιόν καταδίκασαν οι αρχές και η εβραϊκή κοινότητα, στον απόηχο των επιθέσεων της Κοπεγχάγης και ένα μήνα μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 17 ανθρώπων περιλαμβανομένων 4 σε μία ομηρία που εκτυλίχθηκε σε ένα εβραϊκό σούπερ μάρκετ.

Συνολικά 250 τάφοι βεβηλώθηκαν, διευκρίνισε ο εισαγγελέας.

Στην πλειονότητα των ζημιών, οι δράστες «αναποδογύρισαν επιτύμβιες στήλες και ξεκόλλησαν κολώνες· κάποιο τάφοι ανοίχθηκαν χωρίς όμως να πειράξουν τις σορούς» ανέφερε ο εισαγγελέας.
«Το μνημείο που είναι αφιερωμένο στα θύματα του Ολοκαυτώματος, που βρίσκεται στην είσοδο του νεκροταφείου, υπέστη επίσης ζημιές» προσέθεσε ο ίδιος.

«Σήμερα το πρωί, ένας νεαρός άνδρας προσήλθε στην χωροφυλακή του Σαρ-Ινιόν προκειμένου να καταγγείλει το γεγονός, ο ίδιος παραδέχθηκε ότι συμμετείχε στη βεβήλωση» είπε ο εισαγγελέας.
Ο νεαρός αυτός «κατήγγειλε ότι (συμμετείχαν) και άλλα αγόρια. Συνολικά ήταν πέντε, όλοι τους ανήλικοι» πρόσθεσε.

Πρόκειται για το σοβαρότερο ανάλογο περιστατικό που έχει συμβεί στη Γαλλία μετά τη βεβήλωση το 1990 του εβραϊκού κοιμητηρίου του Καρπεντράς από σκίνχεντ.

  • Σχετικά άρθρα :

Αγνωστοι βεβήλωσαν εβραϊκό νεκροταφείο στη Γαλλία

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου