ΔΙΕΘΝΗ

Μαζικός τάφος με 50.000 θύματα ανακαλύφθηκε στο Λονδίνο

μαζικός-τάφος-με-50-000-θύματα-ανακαλύφθηκ-666

Έναν μαζικό τάφο γεμάτο με θύματα του Μαύρου Θανάτου (πανώλη) ανακάλυψαν οι αρχαιολόγοι στο πλαίσιο ανασκαφών για την κατασκευή νέου σιδηρόδρομου στο Λονδίνο.

Το έργο Crossrail είναι μια νέα γραμμή Ανατολής-Δύσης, κάτω από το κεντρικό Λονδίνο, που θα ξεκινήσει να λειτουργεί το 2018. Το κόστος κατασκευής ανέρχεται σε 24 δις. δολάρια.

Μέχρι στιγμής έχουν ανακαλυφθεί δεκατρείς σκελετοί ενηλίκων στην περιοχή Φάρινγκτον του κεντρικού Λονδίνου, ωστόσο οι αρχαιολόγοι εκτιμούν ότι στον μαζικό τάφο υπάρχουν τα λείψανα 50.000 θυμάτων της πανώλης που το 1348 σκότωσε πάνω από 1,5 εκατομμύριο Βρετανούς.

Τα κεραμικά σκεύη που βρέθηκαν στον τάφο χρονολογούνται από 1350, ενώ ακόμα και ο τρόπος με τον οποίο ήταν τοποθετημένοι οι σκελετοί καταδεικνύει ότι πρόκειται για θύματα του Μαύρου Θανάτου.

«Σε αυτό το στάδιο, το βάθος στο οποίο ενταφιάστηκαν, τα κεραμικά σκεύη που βρέθηκαν μαζί με τους σκελετούς και ο τρόπος που οι σκελετοί ήταν τοποθετημένοι, όλα συνηγορούν στο ότι πρόκειται για τμήμα τάφου του 14ου αιώνα», δήλωσε ο Jay Carver , επικεφαλής της ομάδας αρχαιολόγων της Crossrail.

Πηγή:econews.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου